Header Background day #19

Rama II (Rama, #2)

نویسنده: آرتور سی. کلارک
مجموعه: راما
زبان اصلی: انگلیسی
لینک کتاب در انجمن زندگی پیشتاز
سال چاپ اولیه: 1989
بازدید‌ها: 3.3K
امتیاز گودریدرز: 3.7 (رأی 27.7K)
امتیاز منتقدین: - (رای 0 منتقد)
امتیاز کاربران: - (رای 0 کاربر)

خلاصه و توضیحات

خلاصه کتاب راما ۲:

نیمه اول “باغ راما” شرح سفر قهرمانان داستان به مبدا راما است. در طول این مسیر نامشخص، که معلوم نیست چند سال نوری مقصدش با زمین و منظومه شمسی فاصله دارد و طی چه مدتی به پایان می‌رسد، نویسنده(ها) با شرح کشفیات قهرمانان داستان، سفینه راما را بیشتر به خواننده معرفی می‌کند. و راه‌هایی برای تغذیه و زندگی سه مسافرش ابداع می‌کند که هم برای طرفداران موضوعات علمی-تخیلی درخشان و اعجاب‌برانگیز است و هم یادآور ماجراهای یک رابینسن کروزوئه دیگر، اینبار در فضا است.
اما نوبت به بحث تولیدمثل و ادامه بقا که می‌رسد، موضوع از حیطه علم و تخیل عبور می‌کند و بحث فلسفه و اخلاق مطرح می‌شود.نیکول ژاردن که به ویکفیلد علاقه دارد، با این واقعیت روبرو می‌شود که در سفر احتمالا بی‌بازگشت‌شان و در مقصد ناشناخته‌ای که به آن خواهند رسید، او به عنوان تنها جنس ماده از نوع خود وظیفه “تکثیر” نوع بشر را برعهده خواهد داشت. و در اینصورت بچه‌دار شدن تنها از یک مرد نمی‌تواند زنجیره ادامه‌دار تولیدمثل نوع بشر را در خارج از منظومه شمسی باعث شود. پس آیا او مجاز است که از هر دو مرد همسفرش بچه‌دار شود؟!
کلارک با انتقال داستان خلقت به سال 2200 و در داخل سفینه‌ای که به سوی مقصد نامعلومی در حرکت است، هم سر به سر آدم و حوا می‌گذارد و هم اخلاقیات پذیرفته عصر ما را در موقعیتی کاملا متفاوت به مبارزه می‌طلبد. جالب اینجاست که در این میان تصویری که کلارک از نیکول ژاردن به عنوان زن/مادر/عامل زایش به دست می‌دهد، تصویر انسانی است مسئول نسبت به آنچه که برعهده‌اش گذاشته شده و متحیر در مقابل عواقب اخلاقی آن. اما در مقابل قهرمانان مرد داستان در لایه‌ای بشری‌تر، مدام درگیر موضوع “مالکیت”‌اند و هیچگاه موفق نمی‌شوند از این چنبره سنتی خارج شوند.اما دلیل علاقه من به “باغ راما” نه نیمه اول کتاب، بلکه نیمه دوم آن است!
راما بالاخره به مقصد می‌رسد. به مبدا حرکت خود. به “ایستگاه مرکزی”. در آنجا، اراده‌ای که راما را بوجود آورده و او را به ماموریت‌های مختلف گسیل داشته به قهرمانان داستان اعلام می‌کند که یکبار دیگر باید به زمین برگردند و برای برآوردن منظور “خالق راما” اینبار تعداد بیشتری از جنس خود به همراه بیاورند. راما، پس از ایجاد محیط‌زیستی مناسب انسان در درون آن، برای سومین‌بار رهسپار منظومه شمسی می‌شود و پس از رسیدن به “خانه”، نیکول ژاردن حکومت منظومه شمسی را راضی می‌کند تا تعدادی از افراد داوطلب برای بازگشت با راما را همراه سفینه کند.
سفینه برای سومین بار منظومه شمسی را ترک می‌کند. اینبار با یک جامعه کوچک از انسان‌ها که در “باغ راما”، محیط‌زیستی که برای آنها در داخل سفینه ایجاد شده، تا رسیدن به مقصد زندگی می‌کنند.این اجتماع که با پای خودشان از درهای سفینه وارد شده‌اند، پس از چندی به همان موجودات دو پایی تبدیل می‌شوند که همه‌مان می‌شناسیم و …….

Summary and description [From GoodReads]

70 years after the events of Rendezvous with Rama, a second Raman vessel enters our solar system. Its arrival is expected and an expedition is sent to unlock more of Rama's mysteries, but the crew are unprepared both for what they find and for the conflicts that arise between them.

درباره نویسنده

آرتور سی. کلارک 2

آرتور سی. کلارک

در ۱۶ دسامبر ۱۹۱۷ در بریتانیا به دنیا آمد و در ۱۹ مارس ۲۰۰۸ بدرود حیات گفت. در رشته‌ی فیزیک و ریاضیات در دانشگاه کینگز لندن درس خواند و مدال درجه یک فیزیک و ریاضیات را دریافت کرد. وی علاوه بر کتاب‌های داستانی علمی-تخیلی، تعدادی آثار علمی نیز داشت. «سری‌لانکا»، الهام‌بخشِ کلارک در نوشتن کتاب […]
مشاهده بیوگرافیِ آرتور سی. کلارک

دیدگاه‌ها

اشتراک در
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
shahin021
عضو
1 سال قبل

خسته نباشید شما خود کتاب رو برای فروش دارید برای مجمعه خودم میخام نسخه فارسی

فایل‌های این کتاب

راما :جلد دوم

نيمه اول “باغ راما” شرح سفر قهرمانان داستان به مبدا راما است. در طول اين مسير نامشخص، كه معلوم نيست چند سال نوري مقصدش با زمين و منظومه شمسي فاصله دارد و طي چه مدتي به پايان مي‌رسد، نويسنده(ها) با شرح كشفيات قهرمانان داستان، سفينه راما را بيشتر به خواننده معرفي مي‌كند. و راه‌هايي براي تغذيه و زندگي سه مسافرش ابداع مي‌كند كه هم براي طرفداران موضوعات علمي-تخيلي درخشان و اعجاب‌برانگيز است و هم يادآور ماجراهاي يك رابينسن كروزوئه ديگر، اينبار در فضا است.
اما نوبت به بحث توليدمثل و ادامه بقا كه مي‌رسد، موضوع از حيطه علم و تخيل عبور مي‌كند و بحث فلسفه و اخلاق مطرح مي‌شود.نيكول ژاردن كه به ويكفيلد علاقه دارد، با اين واقعيت روبرو مي‌شود كه در سفر احتمالا بي‌بازگشت‌شان و در مقصد ناشناخته‌اي كه به آن خواهند رسيد، او به عنوان تنها جنس ماده از نوع خود وظيفه “تكثير” نوع بشر را برعهده خواهد داشت. و در اينصورت بچه‌دار شدن تنها از يك مرد نمي‌تواند زنجيره ادامه‌دار توليدمثل نوع بشر را در خارج از منظومه شمسي باعث شود. پس آيا او مجاز است كه از هر دو مرد همسفرش بچه‌دار شود؟!
كلارك با انتقال داستان خلقت به سال ۲۲۰۰ و در داخل سفينه‌اي كه به سوي مقصد نامعلومي در حركت است، هم سر به سر آدم و حوا مي‌گذارد و هم اخلاقيات پذيرفته عصر ما را در موقعيتي كاملا متفاوت به مبارزه مي‌طلبد. جالب اينجاست كه در اين ميان تصويري كه كلارك از نيكول ژاردن به عنوان زن/مادر/عامل زايش به دست مي‌دهد، تصوير انساني است مسئول نسبت به آنچه كه برعهده‌اش گذاشته شده و متحير در مقابل عواقب اخلاقي آن. اما در مقابل قهرمانان مرد داستان در لايه‌اي بشري‌تر، مدام درگير موضوع “مالكيت”‌اند و هيچگاه موفق نمي‌شوند از اين چنبره سنتي خارج شوند.اما دليل علاقه من به “باغ راما” نه نيمه اول كتاب، بلكه نيمه دوم آن است!
راما بالاخره به مقصد مي‌رسد. به مبدا حركت خود. به “ايستگاه مركزي”. در آنجا، اراده‌اي كه راما را بوجود آورده و او را به ماموريت‌هاي مختلف گسيل داشته به قهرمانان داستان اعلام مي‌كند كه يكبار ديگر بايد به زمين برگردند و براي برآوردن منظور “خالق راما” اينبار تعداد بيشتري از جنس خود به همراه بياورند. راما، پس از ايجاد محيط‌زيستي مناسب انسان در درون آن، براي سومين‌بار رهسپار منظومه شمسي مي‌شود و پس از رسيدن به “خانه”، نيكول ژاردن حكومت منظومه شمسي را راضي مي‌كند تا تعدادي از افراد داوطلب براي بازگشت با راما را همراه سفينه كند.
سفينه براي سومين بار منظومه شمسي را ترك مي‌كند. اينبار با يك جامعه كوچك از انسان‌ها كه در “باغ راما”، محيط‌زيستي كه براي آنها در داخل سفينه ايجاد شده، تا رسيدن به مقصد زندگي مي‌كنند.اين اجتماع كه با پاي خودشان از درهاي سفينه وارد شده‌اند، پس از چندي به همان موجودات دو پايي تبديل مي‌شوند كه همه‌مان مي‌شناسيم و …….

  • زبان فایل: پارسی
  • فرمت فایل: pdf
  • تعداد صفحات: 404
  • منتشرکننده:
  • تعداد دانلود: 95 کاربر
  • حجم فایل: 4.78 MB
  • نام فایل: Rama2.pdf
  • تاریخ انتشار: 1397/06/26

نقدها

متاسفانه برای این کتاب تا به حال نقدی ثبت نشده است.

نقل‌قول‌ها

متاسفانه برای این کتاب تا به حال نقل‌قولی ثبت نشده است.