Header Background day #12
آگاه‌سازی‌ها
پاک‌کردن همه

مهندسی نفت

2 ارسال‌
2 کاربران
0 Reactions
1,260 نمایش‌
sahar03
(@sahar03)
Active Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 11
شروع کننده موضوع  

دروس مشترک در گرایش های مختلف مهندسی نفت

ریاضی عمومی، معادلات دیفرانسیل، ریاضیات مهندسی، شیمی عمومی، شیمی آلی، فیزیک، برنامه نویسی کامپیوتر، زمین شناسی عمومی، موازنه انرژی و مواد، استاتیک و مقاومت مصالح، ترمودینامیک، مکانیک سیالات، انتقال حرارت، کنترل فرآیندها، زمین شناسی نفت، مبانی فرآیندهای صنایع نفت، خواص سنگ های مخزن، خواص سیالات مخزن، کارگاه عمومی، کاربرد ریاضیات در مهندسی شیمی، مبانی چاه آزمایی، نمودارگیری چاه، مهندسی مخازن، زمین شناسی ساختمان.

گرایش مهندسی اکتشاف

اولین مرحله برای بهره برداری یا برداشت نفت، کشف حوزههای نفتی است که این کار توسط لرزه نگاری انجام می گیرد. مهندسین اکتشاف، امواج صوتی را به اعماق زمین فرستاده و سپس امواج برگشتی را اندازه گیری و پردازش می کنند تا به وجود یا عدم وجود نفت در درون زمین پی ببرند. این گرایش ارتباط نزدیکی با زمین شناسی دارد.

دروس تخصصی گرایش مهندسی اکتشاف

ژئوفیزیک، ژئوشیمی آلی (نفت)، تخمین و ارزیابی ذخایر نفتی، زمین شناسی ایران و مناطق همجوار، روش های افزایش برداشت از مخازن، عملیات زمین شناسی ایران، مهندسی مخازن نفت، میکروپالئونتولوژی، اصول حفاری، گل حفاری و سیمانکاری چاه ها، زمین شناسی نفت، چاه نگاری، زمین شناسی مهندسی، زمین ساخت، مکانیک محیط های ناپیوسته سنگی، زمین شناسی مناطق دریایی، زمین شناسی عمومی، سنگ شناسی (رسوبی ـ آذرین و دگرگونی)، کانی شناسی، برداشت زمین شناسی، زمین شناسی ساختمانی، فتوژئولوژی و سنجش از راه دور، پتروفیزیک، مکانیک سیالات، فسیل شناسی (دیرینه شناسی)، رسوب شناسی، چینه شناسی، بررسی فنی ـ اقتصادی، مبانی مهندسی نفت، زمین شناسی زیرزمینی.

گرایش مهندسی حفاری

طراحی تجهیزات حفاری و انجام عملیات در مناسبترین شرایط و ارزیابی اثرات تکنولوژی حفاری و استخراج بر محیط زیست کشور و ارائه راه های مناسب برای جلوگیری از تخریب آن، جزو فعالیت های این گرایش است. یک مهندس حفار روش هایی را ارائه می دهد که هزینه حفاری را پایین و راندمان کار را بالا می برد.

دروس تخصصی گرایش مهندسی حفاری

مبانی مهندسی برق، دینامیک، مهندسی حفاری، سیمان حفاری، گل حفاری، مهندسی حفاری پیشرفته، اسیدکاری در عملیات.

گرایش مهندسی مخازن نفت

دانش مهندسی مخازن به این می پردازد که ما در یک حوزه نفتی در اعماق زمین مثلاً در عمق 2 یا 3 هزار متری چه مقدار نفت و گاز داریم و چه مقدار از آن قابل دسترسی می باشد و با چه سرعتی می توان از مخزن مورد نظر برداشت کرد؟ مهندسی نفت گرایش مخازن، نوع مخزن نفت یا گاز و همچنین فشار، دما و عمق آن از سطح زمین را مشخص می کند زیرا موارد فوق در نحوه برداشت و استخراج نفت از مخازن تأثیر دارد.

دروس تخصصی گرایش مهندسی مخازن نفت

مکانیک سیالات دو فازی، انتقال جرم، ترمودینامیک، مهندسی مخازن، مطالعات مخازن، عملیات بهره برداری، روش های افزایش وبرداشت مخازن، مدیریت و صیانت از مخازن.

گرایش مهندسی بهره برداری از منابع نفت

امروزه اکثر مخازن نفت کشور ما دچار افت فشار شده اند به همین دلیل نفت به صورت طبیعی به سطح زمین نمی رسد و در نتیجه حضور مهندسین بهره برداری از منابع نفت، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. افرادی که با استفاده از روش های علمی بهتر و اصولی تر، از مخازن نفتی بهره برداری می کنند.

دروس تخصصی گرایش مهندسی بهره برداری از منابع نفت

مکانیک سیالات دوفازی، اصول ژئوفیزیک اکتشافی، مهندسی مخازن، مهندسی حفاری، عملیات بهره برداری، روش های افزایش و برداشت از مخازن، تخمین مخازن در چاه های اکتشافی، آزمایشگاه نفت.

توانایی های لازم

علاوه بر دو درس ریاضی و فیزیک که دو درس پایه در تمامی رشته های مهندسی از جمله رشته مهندسی نفت است، درس زبان انگلیسی نیز در این رشته اهمیت ویژه ای دارد. در ضمن به دلیل اینکه نوع کار فارغ التحصیلان این رشته سنگین است و محیط کارشان نیز خارج از شهر است، دانشجویان این دانشگاه از بین داوطلبان مرد انتخاب می شوند. برای مثال یک مهندس حفاری در وزارت نفت باید 15 روز خارج از شهر و دور از خانواده باشد و سپس یک هفته مرخصی دارد.

موقعیت شغلی در ایران

قطعاً اولین بازار کار موجود برای فارغ التحصیلان این رشته وزارت نفت است اما دانشگاه صنعت نفت در حال حاضر دانشجویان این رشته را بورسیه نمی کند بلکه اگر سطح علمی دانشجویی خوب باشد، در نهایت جذب وزارت نفت می شود. البته در حال حاضر بیش از 70 درصد از دانشجویان جذب وزارت نفت می شوند و مابقی آنها نیز جذب صنایع شیمایی خصوصی می شوند چرا که بیشتر واحدهای رشته مهندسی نفت با رشته مهندسی شیمی مشترک است.

من خودم دانشجوی این رشته هستم .رشته خوبیه.رتبه ی خوبی میخواد و موقعیت ادامه ی تحصیل در خارج از کشور و داره.

در مورد شغل هم بهترین گرایشش از نظر درآمد شاخه حفاریه که متاسفانه در ایران فقط مخصوص اقایونه.

سوالی بود در خدمتم!


   
نقل‌قول
mehdigharibi666
(@mehdigharibi666)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 349
 

مرسی سحر بانو بسیار مفید و کامل بود موفق باشید ممنونم از اطلاعات خوبتون.


   
پاسخنقل‌قول
اشتراک: