دنیاسازی یکی از اجزای مهم فانتزینویسی است چون دنیای فانتزی شما باید در تاریخ جا افتاده و از قوانین مشخصی پیروی کند تا خوانندگان شما را متقاعد کند که ناباوریشان را هنگامی که از جادو، هیولاهای شگفتانگیز و دیگر عناصر غیرواقعی استفاده میکنید، کنار بگذارند.
مترجم: z.p.a.s
ویرایش: رضا نیّری
منبع: سایت nownovel.com
در ادامه چند سوال مهم قرار دارد که باید هنگام خلق یک دنیای فانتزی از خود بپرسید:
۱- داستان کی و کجا اتفاق میافتد؟
آیا محل داستان، آینده یا گذشته زمین یا یک زمین جایگزین است؟ یا اصلا سیاره یا بُعدی دیگر؟ مثلا به «وقایعنگاری نارنیا»ی سی. اس. لوئیس فکر کنید. در کتاب «شیر، کمد، جادوگر»، لوسی به عنوان شخصیت کودک داستان، خیلی اتفاقی در حالی که داخل یک کمد لباس پنهان شده بود، راهی را به دنیایی فانتزی پیدا میکند. این اتفاقات شرایط را برای راهیابی به یک دنیای موازی که در آن مقررات، قوانین مدنی و سیاستهای قدرت متفاوتی وجود دارد، فراهم می کند.
۲- موجودات هوشمند و ساکنان اصلی دنیای فانتزی شما چه کسانی هستند؟
آیا انسانها تنها گونه هوشمند هستند یا موجودات دیگری مانند دورفها، الفها، پریها و… هم وجود خواهند داشت؟ متناوبا، آیا موجوداتی خواهند بود که خودتان خلق کرده باشید؟ سی. اس. لوئیس در مجموعه نامبردهشده حیوانات سخنگویی را به نمایش میگذارد که به قهرمانان داستان در مواجه با خطرات دنیایی که به آن وارد شدهاند کمک میکنند.
۳- در بخشی از دنیا که روی آن تمرکز دارید چه نوع نظام حکومتیای وجود دارد؟
یک پادشاهی، جمهوری، دموکراسی، دیکتاتوری یا چیزی دیگر؟ آیا امور داخلی آنها واضحاً توضیح داده شدهاند یا از روی قصد مبهم رها شدهاند (مانند قانون سائورون در ارباب حلقهها) تا یک جو مرموز یا حکومتی ظالمانه ایجاد کند؟
۴- باقی دنیا چگونه است؟
چهجور حکومتها یا موجوداتی در آن حضور دارند؟ رابطه مردم داستان و باقی دنیایشان چگونه است؟ آیا آنها ملت حکمفرما هستند یا تحت فرمانروایی ملتی دیگر قرار دارند؟ هنگام خلق یک دنیای فانتزی، به یاد داشته باشید که انواع تفاوتهای اجتماعیای را که در جامعه میبینیم وارد داستان کنید، چراکه باعث عمیقتر شدن داستان میشود .
۵- چه وقایع تاریخی مهمی باعث شکلگیری شرایط کنونی شدهاند؟
چه جنگها، اتحادها یا دیگر وقایعی به داستان مرتبط هستند؟
۶- از لحاظ تکنولوژی، این دنیای فانتزی چگونه با دنیای خودمان مقایسه میشود؟
پیشرفتهتر است یا برعکس یا مخلوطی از تکنولوژیهای مختلف دارد؟ موقع ایجاد یک دنیای فانتزی، در محل مناسب از جزئیات ریز تکنولوژیکی استفاده کنید تا از دنیای تخیلی خود به عنوان سرزمینی متمایز، احساسی قوی بیافرینید.
۷- شرایط استاندارد زندگی مردم عادی چیست؟
عموم تحصیلات مردم باید در چه سطحی باشد؟ «تحصیل» در این دنیا چه معنایی میدهد؟
۸- آیا در این دنیا جادو وجود دارد؟
اگر بله، چگونه با آن برخورد میشود و چه کسانی از آن استفاده میکنند؟
۹- پراهمیتترین ارزشهای جامعهای که راجع به آن مینویسید چه هستند؟
مردم چه نوع دینی دارند؟
۱۰- در جامعهای که تمرکزتان روی آن است موقعیت طبقاتی چطور است؟
آیا یک جنس یا نژاد بر دیگری برتری دارد؟
هنگامی که یک دنیای فانتزی خلق میکنید، باید به قدری وسیع باشد تا یک صحنه و پسزمینه قابل باور برای داستانتان ایجاد کند ولی این امر نمیتواند جایگزینی برای اصل نوشتار کتابتان باشد؛ مراقب باشید زیاد در دنیاسازی خود گرفتار یا هیجانزده نشوید که از نوشتن اصل داستان غافل شوید.
جزئیات پست
- تاریخ انتشار پست: 1398/02/14
- دسته بندی: آموزش,آموزش فانتزینویسی
- دیدگاه ها: 7
- نویسنده پست: reza379
- بازدیدها: 4.4K
- برچسبها: world-building, آموزش داستاننویسی, آموزش نویسندگی, دنیاسازی, عناصر خلق یک دنیای فانتزی
- لینک کوتاه: https://bkpr.ir/11810
دیدگاه ها
مطالب مشابه
«دن براون» در باب انواع کشمکشهای داستانی – با تغییر و تلخیص
«کشمکش» یا «Conflict» آن مانع اصلی شخصیت اول داستان است که روابط موجود در داستان را تعریف میکند. دو نوع کشمکش جامع (بیرونی و درونی) وجود دارد که شش نوع کشمکش ادبی زیر آنها دستهبندی میشوند. در این مطلب که عمدتا از زبان دن براون است، ضمن ارائه تعریفی کوتاه از مفهوم کشمکش، انواع مختلف کشمکش را به اختصار شرح میدهیم.
سلام من نویسندم دارم یه رمان مینویسم که تو یه دنیای فانتزی و ساخته ذهن خودمه اگه دوست داشتین همکاری کنید این آیدی من تو تلگرامه @ABkinp
بعضی نکته ها برام جدید بود
خیلی مفید
تشکر
جالب و مفید
ممنون.
خیلی ممنون بابت این پست… واقعا کمک شایانی کرد
ممنونم
این بحث ایده های جالبی به من داد که میتونم ازشون استفاده کنم.
مرسی واقعا کمک کرد
ممنون
آموزده و جالب بود