Header Background day #02
آگاه‌سازی‌ها
پاک‌کردن همه

یازده زن برتر در تاریخ ایران

5 ارسال‌
4 کاربران
14 Reactions
5,164 نمایش‌
majidking
(@majidking)
Prominent Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 746
شروع کننده موضوع  
1.jpg
2.jpg

3.jpg

4.jpg

10.jpg
k4619_5.jpg
f968_6.jpg

v1561_7.jpg

n1228_8.jpg
e3551_9.jpg

زنان ایرانی هم در تاریخ سهمی داشته اند ابزار به آنها نگاه نکنید .............

من کلا معتقدم زن ها تو تاریخ کارای مهمی کردن و نقش مهمی داشتند ولی به خاطر جنسیتشون بازتاب کمی داشته یا کسی اهمیتی به اون نداره .

آرتمیز.jpg

آرتميس يا آرتميز در چم(معني) راست گفتار بزرگ فرمانده بزرگ نيروي دريايي خشايارشا در جنگ يونانيان بود که با خردمندي و کارآمدي بي همتاي وي نيروي دريايي و رزمناوهاي تريوم و صدها ناو نبرد ناو ناوچه را رهبري کرد و با فرماندهي درست بايسته خويش سپاه يونان را در هم شکست. اين زن فرمانده از رايزنان جنگي خشايارشا نيز بود...

ارتميس چهره اي شگفت انگيز در تاريخ ايران باستان است و شايد گزافه نگفته باشيم در تاريخ سر تا سر جهان ميباشد ..او نخستين بانويي است که در سمت فرماندهي نيرومند ترين نيروي دريايي جهان و عضو شوراي عالي دفاعي و وزارت جنگ و وزارت دفاع هخامنشيان و همچنين فرماندهي سپاه غربي ايران مستقر در کاريه انجام وظيفه ميکرد ..

اين بانو در سال 480 پيش از ميلاد مسيح با پنج رزمناو سنگين تريوم و هشت هزار سپاهي پياده مرکب از هشت هنگ و دو گردان ششصد نفره از نيروهاي زبده گارد جاويدان که توسط خشاريارشاه براي محافظت از ملکه ارتميس اعزام شده بودند در جنگ سالاميس شرکت کرد ..

وي را از سويي يوناني ميدانيم و از سويي خشن ترين دشمن يونانيان ميدانيم و از سويي دلاور ترين فرمانده ايراني که ضمن اينکه شکست فاحشي بر يونانيان وارد کرد قواي دريايي فنيقيه را که از نبرد فرار ميکردند و در خطوط دفاعي ايران شکاف ايجاد کرده بودند را دنبال نمود و ضمن غرق نمودن ناوگان فنيقي ناوگان يوناني را که در شکاف نفوذ کرده بود و قصد حمله از پشت به ناوگان ايران را داشت شکست بسيار مهلک و سختي داد.با اين حال هنوز چهره اين بانو پر رمزو راز مانده است..

حال انکه پس از شناخت حکومت هخامنشيان و نحوه اداره ارتش و ساتراپيهاي ان مشکل خود بخود حل ميشود .ايران در دوران هخامنشي گستره اي فراوان يافته بود و يکي از ساتراپهاي مهم در مرز با يونان کاريه به مرکزيت هاليکار ناسوس بود اين ساتراپ شاهانش خود را ايراني ميدانستند و هرگز زير بار يونان نرفتند ولي ساکنان شهر عمدتا تاجران و کشاورزان يوناني مهاجر بودند ..

معروفيت ارتميسدر تمام دوران ادامه داشت و حتي در دوره ساساني و اسلامي نام بسياري از دختران دربار حتي سلاطين سلجوقي ارتميس بود و او بسيار محبوب شاهان ميهن دوست مثل ملکشاه سلجوقي جلال الدين خوارزم و شاه عباس بود و قبل اسلام نيز که گفتنش لزوم ندارد که چه بسا نام بسياري از دختران ايراني ارتميس بود ..

ملکه ارتميسدر سال 480 پيش از ميلاد با سيصد فرمانده و ناوران مشهور ايراني در نبرد سالاميس شرکت کردو ترموپيل و چون تنها زن فرمانده ارتش ايران در کل جنگ بود و ايرانيان شاهد دلاوري بانوي زيباي ارتش خويش بودند به جوش خروش درامده و دليرانه ميجنگيدند تا مبادا به بانو اسيب برسد مخصوصا دو گردان محافظ جان ملکه که از سپاه جاويدان بودند انچنان دلاوري کردندکه ملکه نيز تهيج شد و اين دلاوري باعث محبويبت وي تا زمان حاضر نيز شده ..

متاسفانه بيشتر اطلاعات ما از وي از هرودوت است مردي از خاندان مهاجرين که دشمن درجه يک خاندان ليگداميش خاندان ملکه ارتميس بود و سر ضد ايراني بودنش توسط همين خاندان تبعيد به يونان شد هر چند هرودوت سياستي ضد ايراني داشت و گاهي سخنانش بر ضد ملکه است اما وي نيز نتوانسته سخنان نيشداري برملکه ببنددودر جايي از زيباي و دلاوري ملکه سخن گفته و گاهي نيز با سخنان نيش دار او را بدنام کرده..

ارتميس علاوه بر شجاعت و زيبايي داراي بصيرت کامل در امور جنگي بودبخصوص در امور نبرد ناوگانهاي جنگي و به عقيده تيمستوکل زمامدار اتني دشمن ايران (در هنگام لشکر کشي خشايار شاه)ارتميس يکي از برجسته ترين دريا سالاران جهان بوده که دشمن ديرينه يونانيان بوده و ان قدر يونانيان از وي ميترسيدند از ساير فرماندهان ايراني نميترسيدنداين وحشت از ملکه ارتميس به حدي بود که براي سر وي حکمران يونان ده هزار درهم جايزه گذاشته بود.

ارتميس هميشه مورد احترام دربار و شخص شاه بود و غالبا مورد مشورت شاه قرار ميگرفت و در شوراي جنگي راي وي از ارا مهم محسوب ميشد و در اخر وي ضمن فرماندهي ناوگان ايران سمت ساتراپ کاريه عضو شوراي عالي دفاعي ايران و عضو وزارت جنگ و عضو عالي وزارت دفاع و فرمانده سپاه غربي ايران و فرمانده دو گردان جاويدان و فرمانده پنج رزمناو سنگين بود و دست اخر اينکه وي نخستين بانوي دريانورد و نخستين وزير دفاع زن جهان ميباشد

بدبختانه دو تازش بزرگ و خردکننده نخست اسکندر و سپس تازيان به ويژه همه دستمايه و نشانه ها کشور ما را به نابودي کشاندند و در آتش سوزاندند و به آب دادنداز اين رو کمتر يادمانهايي از گذشته به ويژه از زمان مادوهخامنشيان و اشکانيان وساسانيان به جاي مانده است که بتوان بر آنها تکيه نمود ولي از آنچه که از گوشه و کنار بازمانده و به گونه پراکنده به دست رسيده است, نشان ميدهد که زن ايراني به والاترين پايه هاي گردانندگي کشور دست يافته و با پشتکار ستودني و کارداني به انجام کارها پرداخته است.

ممنون ناسی

چه قدر دلیر((61))((61))

وای ببخشید من برای امتیاز منفی دستم خورد.((94))

خیلی قشنگ بود آگاه شدیم واقعا...من هردفعه تو تاریخ می رسم به سقوط هخامنشیان و تصرف ایران توسط اسکندر آتیش می گیرم ....((84))((84))


   
Zorastor، ********، anahid18 و 3 نفر دیگر واکنش نشان دادند
نقل‌قول
ققنوس
(@phoenixrise)
Noble Member
عضو شده: 5 سال قبل
ارسال‌: 774
 

قبل از دادن پست لطفا بیشتر اطلاعات بگیرید

با تشکر


   
پاسخنقل‌قول
ققنوس
(@phoenixrise)
Noble Member
عضو شده: 5 سال قبل
ارسال‌: 774
 

تقویم تاریخ

«ويل دورانت» كه ايرانيان را مردماني ميهندوست و باهوش معرفي كرده ـ یک نمونه از عشق زن و شوهر ـ برخی از نظرات دورانت درباره تمدّن و متمدّن

پشت جلد راهنماي كتاب 11 جلدي « تاريخ تمدن » با عكس پروفسور ويل دورانت و « آريل »

«ويل دورانت» مورّخ آمریکایی، فيلسوف، نويسنده و مؤلف «تاريخ تمدن The Story of Civilization» كه ايرانيان را مردماني ميهندوست، فامیل دوست و باهوش خوانده است هفتم نوامبر سال 1981 (16 آبان 1360) در لُس آنجلِس درگذشت. وي که پنجم نوامبر 1885 در ماساچوست به دنيا آمده بود 96 سال عُمر كرده بود. او اعتراف كرده است كه بدون زن دلبندش ـ آريل Ariel، موفق به نوشتن تاريخ تمدن در 11 جلد نمي شد كه كار تحرير آن نيم قرن طول كشيد. اثر او كه جِلد به جِلد پس از آماده شدن انتشار مي يافت تا سال 2010 جمعا در 17 ميليون نسخه چاپ شده بود و کار تجدید چاپ آن ادامه دارد.

دورانت (ويليام جيمز دورانتWilliam James Durant) مطالب كتاب را به «آريل» ديكته مي كرد. علاقه اين زن و شوهر به یکدیگر به قدري بود كه در سال 1981 پس از انتقال «ویل» به بيمارستان، آريل از لحظه اي در نیمه اکتبر كه از دكتر معالج شنيد كه شانس زنده ماندن شوهرش اندك است ديگر لب به غذا نزد تا اینکه در 25 اکتبر و 12 روز پیش از «ویل» درگذشت. به ملاحظات پزشگی، درگذشت «اریل» را تا 12 روز به «ویل» نگفته بودند. قلب «ویل» نيز پس از اين كه شنيد آريل فوت شده از حركت بازماند و به او پيوست و زن و شوهر در كنار هم دفن شدند. آريل 13 سال جوانتر از «ویل» و قبلا شاگرد او بود. خانواده آريل از روسيه به آمريكا مهاجرت كرده بودند و هنگام ورود به آمريكا، آريل يك ساله بود.

«ویل دورانت» پيش از نوشتن كتاب تاریخ تمدن، كتب تاريخ فلسفه، اصول حكمت و مسائل اجتماعي دوران معاصر را تأليف كرده بود.

دورانت در جواني به اصول «سوسياليسم» به عنوان روشي كه خواهد توانست به حذف طبقه و تأمین برابري انسان ها در طول زندگاني و رفاه و سعادت آنان بيانجامد و به دشمنی ها، حسادت و بُخل، نارضایی ها و خشم و اعتراض پایان دهد دل بست و بر خلاف نظر مادرش كه مايل بود پسرش كشيش شود به تحصيل تاريخ، فلسفه و ادبيات پرداخت و مدرّس شد و سپس به پژوهش و كار تأليف پرداخت تا دانش و نظرات خودرا به گور نَبرَد. به نظر دورانت، دانش و معلومات باید همانند خورشید باشد تا به رایگان و یکنواخت (بدون تبعیض) بر همگان بتابد، تلاش و پیشرفت ایجاد کند، مدنیّت را ارتقاء دهد و تکامل تمدّن است که جامعه را (از کوچک آن؛ خانواده تا بزرگ آن؛ جامعه جهانی) بی مسئله می کند و انسان را وارد عصر برادری، شادی ها و شادمانی می سازد.

مردم قدرشناس نام «دورانت» را كه به دريافت عالي ترين نشان آزادي نائل شده و «بنياد دورانت» به ارتقاء فرهنگ و ادبيات سرگرم است نه تنها برخيابانهاي شهرها، مدارس و دانشكده ها گذارده اند بلكه شهرك هاي متعدد، روزنامه و حتي هتل به اسم او نامگذاري كرده اند.

رشته سخنراني هاي دورانت درباره ادبيات ايران در دهه 1950 در دانشگاه كلمبيا، بيش از پيش مردان فكر ميهن ما در قرون وسطا را به جهانيان شناسانيد. وي يك جلسه تمام، تنها به تفسير اين بيت حافظ پرداخته بود كه گفته است: "غلام و بنده آنم كه زير چرخ كبود ـ ز هر چه قيد تعلق پذيرد آزاد است.".

«ویل دورانت» درباره فردوسي گفته است كه در ميهندوستي، همتاي فردوسي به دنيا نيامده است و از اين بابت، ايران درجهان سرزميني منحصر به فرد بايد بشمار آورده شود.

منبع : دکتر (نوشيروان کيهاني زاده)


   
********، anahid18، narges-o و 4 نفر دیگر واکنش نشان دادند
پاسخنقل‌قول
narges.o
(@narges-o)
Estimable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 196
 

وای آرتمیس!من شخصیت این اسطوره رو دوست دارم...چه جالب!من همیشه سرااینکه آرتمیس زن بود یامرد!(افسانه های مختلف چیزای مختلف گفتن!)

واصن ایرانی بود یایونانی!اصن واقعی بوده یانه!بادوستام بحث داشتم!((102))

ممنون.اطلاعات خوبی بود!((123))


   
******** واکنش نشان داد
پاسخنقل‌قول
هلن پراسپرو
(@h-p)
Reputable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 362
 

باید بگم من بعضی وقت ها آرتمیس رو به عنوان خرمندترین بعد از آتنا در نظر می گرفتم. شاید حتی تصمیماتش از زعوس هم درست تر بود.

@narges.o 93092 گفته:

وای آرتمیس!من شخصیت این اسطوره رو دوست دارم...چه جالب!من همیشه سرااینکه آرتمیس زن بود یامرد!(افسانه های مختلف چیزای مختلف گفتن!)

((123))

به نظرم این به توهینه. چون شما فکر می کنید چون آرنمیس خیلی جاع بوده امکان نداره زن باشه. این خیلی اشتباه هست.


   
پاسخنقل‌قول
اشتراک: