نیکولا کوچولو
چندی پیش که عازم سفری به خارج از کشور بودم، دوستی از من خواست که کتابهای «نیکولا کوچولو» را برایاش بخرم و ببرم.((209))
از شما چه پنهان، در فرصت سفر و فراغتهایی که قبل از دیدار آن دوست دست داد، کتابها را به قصد تورق دست گرفتم و آنقدر جذاب و خوشخوان بودند که دو جلدشان ـ «دردسرهای نیکولا کوچولو» و «تعطیلات نیکولا کوچولو» ـ را تمام کردم! ((14))
بعد که برگشتم، جلدهای دیگر این مجموعه را هم خریدم و در نوبت مطالعه قرار دادم، از جمله هماین «نیکولا کوچولو» که عنواناش را به کل مجموعه داده و اولین کتاب از این سری جذاب به شمار میآید.
این مجموعه که چاپ آن از سال ۱۹۵۹ آغاز شد به یکی از معروفترین و محبوبترین سری کتابهای کودکان تبدیل شد و هنوز که هنوز است طرفداران پر و پا قرصی دارد و خوانندهگان بسیاری در سراسر دنیا. ((216))
از نشانههای این اقبال دنبالهدار فیلمیست که در سال ۲۰۰۹ بر اساس آن ساخته شد و میلیونها نفر را به سینماها کشاند. ((86))
مترجمان و ناشران متفاوتی سراغ این کتابها رفتهاند اما نشر هرمس کار را جدیتر پی گرفت و تاکنون ده جلد آن را با ترجمههای خوب و سر و شکل شکیل به بازار فرستاده است. ((25))
استقبال از این کتابها آنقدر زیاد بوده که عموم مجلدات تا امروز حدود ده مرتبه تجدید چاپ شدهاند.((55))
گفتنی آنکه این کتابها با آنکه عنوان کتاب کودک و نوجوان را دارند اما لذتبردن از آنها محدودیت سنی ندارد و از خیلی کتابهای مربوط به بزرگسالان خواندنیترند!
تازه، هر جلد هم از چندین داستان تشکیل شده که معمولن بهصورت اپیزودهای مستقلاند و نه دنبالهدار. بنابراین، حتا خیلی از داستانهای هر یک از کتابها جداگانه قابل خواندناند. «نیکولا کوچولو،» که پیش از این هم گفته شد اولین کتاب مجموعه است، از این قاعده مستثنا نیست.
خلاقیت نویسندهی کتاب در آفرینش تعداد زیادی رویداد و حادثهی طنزآمیز، بدون آنکه به ورطهی تکرار یا ابتذال بغلطد، واقعن تحسینبرانگیز است. ((46))((221))
نیکولا و دوستان و همکلاسیهای پر جنب و جوش و شیطاناش، که هر کدام یک ویژهگی خاص و البته بامزه دارند، با همدستی هم آنچونآن دردسرهایی را در مدرسه رقم میزنند که بازرسی که برای سرکشی آمده به معلمشان اینطور میگوید: «خانم، خدا به فریادتان برسد. من هیچوقت به اندازهی امروز متوجه نشده بودم که چه شغل مقدسی داریم!»((113))((227))
و عقیدهی مدیر مدرسه هم این است: «سالهاست در آموزش و پرورش خدمت میکنم و تاکنون کلاسی به این بازیگوشی ندیدهام.» ((215))
چوناین است که همیشه این کلاس را از اجرای مراسم گروهی معاف میکنند و به دلیل بینظمی و شیطنتهای غیر قابل کنترلشان حتا گاهی آنها را در گوشهای از مدرسه پنهان میکنند تا پیش مهمانان باعث آبروریزی نشوند! ((42))
آنقدر جالب توجه است که سرتاسر کتاب را با روی گشاده و توجه کامل خواهید خواند و شک نکنید که در هنگام مطالعهی هر جلد دست کم چند بار به قهقهه میافتید. ((42))
«نیکولا کوچولو» یکی از متنوعترین و خندهدارترین مجلدات این سریست و رویدادهایی را روایت میکند که بعضیها را تا مدتها در خاطر خواهید داشت.((212))
پس اگر هنوز با مجموعهی «نیکولا کوچولو» آشنا نشدهاید، درنگ نکنید و سراغ دنیای رنگارنگ و دوستداشتنیاش بروید.
((48))((48))((48))((48))((48))منبع :
کتابلاگ
بله منم چند جلد ازش خوندم با اینکه شاید کودکانه به نظر برسه اما کتاب فوق العادیه گوسینی بعد از هرژه معروف ترین کسیه که کمیک درست می کرد
حرف شما متین و درسته.
اما توی همه جای اینترنت نوشته که معروف ترین کمیک نویس استن لی هست.
شاید گوسینی بعد و یا چند شمارهعقب تر از اون باشه.
من میرم توی اینترنت تحقیق می کنم و جوابش رو میام اینجا میزارم.((25))
بله بپرسید اما به نظرم هرژه است که آثارش شهرت جهانی افتند سعی می کنم تمام کتابای تن تن رو بزارم
به نظرتون یکم کودکانه نیست؟
خب شاید بعضیا خوششون بیاد و من نه