وقتی نوبت به لپتاپهایی با نمایشگر بزرگ میرسد که پردازندههای قدرتمند Intel Core را در خود جای دهند، سونی واقعا گوی سبقت را از دیگر رقبا میرباید. نوتبوک سونی وایو سری F حقیقتا این موضوع را اثبات میکند. این نوتبوک مجهز به نمایشگر 16.4 اینچی بسیار با کیفیت HD، صفحه کلید بسیار عالی با نور پس زمینه میباشد. سونی همچنین فنآوری نوین خلاقانهی خود یعنی Transfer Jet را نیز با این لپتاپ همراه کرده است که به کاربر اجازه میدهد تنها با قرار دادن دوربین بر روی قسمت استراحت مچ دست عکسها، ویدیوها و دیگر فایلهای داخل آن به نوتبوک منتقل کند. این ماشین مولتی مدیا دارای بعضی ضعفهای کوچک نیز میباشد، ولی وقتی صحبت از کارایی میشود، سری F سونی یکی از بهترین لپتاپهای Intel Core در بازار خواهد بود.
مشخصات فیزیکی:ابعاد: 398.5 × 271.5 × 33.2-43.1 میلیمتر - وزن: 3.1 کیلوگرم
پردازنده مرکزی:Intel Core i5 2430M 2.4GHz 3.0 GHz
حافظه RAM:ظرفیت: 4 گیگابایت - نوع: DDR3
حافظه داخلی:ظرفیت: 640 گیگابایت - مشخصات: 7200RPM
پردازنده گرافیکی:NVIDIA GeForce GT 540M GPU 1GB
صفحه نمایش:16 اینچ از نوع TFT LED-backlit LCD با دقت 1366x768
امکانات:DVD-RW Webcam Card Reader Wi-Fi Bluetooth Ethernet Port VGA Port HDMI Port
سایر مشخصات:باتری 6 سلولی - Microsoft Windows 7
* طراحی
درب نوتبوک سونی وایو سری F مات میباشد که لوگوی Vaio بر روی آن درج شده است و دارای شاسی کامل به همراه قسمت استراحت مچ با طرح Textile میباشد. بدنه کاملا قرص و محکم است. در سمت چپ و قسمت پایین جایگاه استراحت دست آیکونی طراحی شده که به کاربر نشان میدهد از کجا میتواند با استفاده از Transfer Jet به تبادل Data (اطلاعات) به صورت وایرلس بپردازد.
کلیدهای صفحه کلید این لپتاپ به صورت مجزا از هم و با فاصله بر روی شاسی قرار گرفتهاند. این چیزی است که لپتاپهای سونی برای سالها به آن مشهور بودهاند. در صورتی که بسیاری از محصولات دیگر تولیدکنندگان نوتبوک دارای کلیدهای نزدیک به هم هستند که شاسی نوتبوک نیز به هنگام اعمال فشار زیاد به داخل خم میشود. در قسمت زیرین نوار پهن اسپیکر شما کلیدهای مولتی مدیا را به علاوهی دکمهای برای اجرای نرمافزار Care and Media Gallery سونی خواهید یافت. چراغ سبز درخشندهی دکمهی پاور نیز در یک طرف دستگاه میدرخشد که ظاهر زیبایی به آن میدهد. این نوتبوک با وزن حدود 3 کیلوگرم و ابعاد 31-34 × 263 × 387.2 میلیمتر به راحتی قابل حمل میباشد.
* گرما
در بیشتر قسمتها، سونی وایو F به مقدار خیلی زیاد و آزار دهندهای گرم نشد. بعد از 15 دقیقه نمایش ویدیو در حالت تمام صفحه، ما دمای 30 درجهی سانتیگراد را در قسمت زیرین لپتاپ اندازهگیری کردیم و دمای قسمت مرکزی صفحه کلید 36 درجه و تاچ پد هم در همین حدود بود. هرچند که دمای 32 درجه هم زیاد است ولی ما واقعا تا 37 درجه را پشت سر نگذارد نگران نخواهیم شد. در همان قسمت زیرین و در کنار شبکههای تهویهی هوا دمای 43 درجهی سانتیگراد را اندازهگیری کردیم.
* صفحه کلید و تاچ پد
در تستی که از صفحه کلید دستگاه به عمل آوردیم همانطور که مورد انتظار نیز بود صفحه کلید بسیار نرم و عالی کار میکرد. کلیدها بزرگ و با فاصلهی زیاد از یکدیگر هستند و شاسی آن تحت فشار خم نمیشود. در حقیقت این صفحه کلید به اندازهای خوب بود که ما بر روی MacBookهای Apple مشاهده میکنیم. نور پس زمینه هم امکان بسیار خوبی میباشد که تایپ کردن در تاریکی را میسر میسازد.
صفحه کلید سونی وایو سری F مجهز به صفحه کلید عددی در قسمت سمت راست میباشد. حتی در سرعتهای نه چندان بالا نیز ما توانستیم به صورت ده انگشتی 88 کلمه در دقیقه تایپ کنیم که یک رکورد در کار کردن با صفحه کلیدهای کامپیوترهای رومیزی به حساب میآید. تاچ پد نیز که از ابعاد در حدود 3.3 × 2 اینچ برخوردار است حساسیت بالا و اصطکاک کمی دارد و کار کردن با آن لذت بخش میباشد. تاچ پد از Gestureهای مولتی تاچ یا چند لمسی مثل Pinching And Zooming پشتیبانی میکند. عادت کردن به انجام این اعمال زمان میبرد چون تاچ پد آنقدرها هم بزرگ نمیباشد که بتوان با دو انگشت با آن کار کرد. همچنین متوجه شدیم که در عمل Zooming مجبوریم به مقدار خاصی بر روی تاچ پد فشار وارد کنیم و انگشتان را با سرعت خاصی حرکت بدهیم. کلیدهای راست و چپ کلیک هم به اندازهی کافی بزرگ هستند که بتوان با آنها به راحتی کار کرد.
* نمایشگر و صدا
نمایشگر 16.4 اینچی و سه بعدی (3D) وایو F از نسبت 1080 × 1920 برخوردار است که برای تماشای فیلم کاملا مناسب میباشد به خصوص وقتی که فیلم با کیفیت Blu-Ray باشد تصاویر بسیار شارپ و دیدنی خواهند بود. علیرغم سطح براق صفحه نمایش تماشای آن از زاویه بسیار آسان بود که به معنی امکان تماشای دسته جمعی فیلم با آن میباشد. اسپیکرها که در قسمت بالای صفحه کلید قرار دارند صدای نسبتا کمی را تولید می نمایند. بنابراین بلندی صدای آنها اصلا مورد رضایت ما قرار نگرفت.
* پورتها و وبکم
لیست پورتهایی که بر روی سونی وایو سری F وجود دارد همان پورتهایی هستند که شما انتظار دیدن آنها را بر روی یک لپتاپ بزرگ خواهید داشت. این لپتاپ دارای 3 پورت USB، خروجیهای HDMI و VGA، یک پورت S/PDIF پورت Ethernet، پورتهای هدفون و میکروفون، Express Card/34 Slot، پورتهای جداگانهی کارتخوان SD و وبکم 1.3 مگاپیکسلی است که ویدیوها و عکسهای خوبی را میگیرد. البته به خاطر رزولوشن نسبتا پایین عکسهای گرفته شده جزئیات زیادی را نشان نمیدهند.
* Transfer Jet
ویژگی خیلی خاصی که در مورد سونی وایو F وجود دارد فنآوری Transfer Jet آن میباشد که به کاربر اجازه میدهد تا به صورت وایرلس به انتقال دادهها از یک دستگاه دیگر به لپتاپ بپردازد. البته آن دستگاه دیگر که میتواند دوربین گوشی موبایل و یا هر چیز دیگری باشد نیز باید به این فنآوری مجهز باشد، که دوربینهای سونی کم کم دارند به این فنآوری بسیار عالی مجهز میشوند. کاربر با استفاده از این فنآوری میتواند با قرار دادن دوربین بر روی لپتاپ به انتقال 20 عکس به صورت یکجا بپردازد، چرا که فنآوری Transfer Jet امکان انتقال دادهها با سرعت 500Mbps را تضمین مینماید که این خیلی سریعتر از Wireless USB میباشد.
نوتبوکی همانند این یکی فنآوری را درون خود جای داده است ولی در مورد دوربینهای سونی در حالی که باید دوربین مناسب را انتخاب کنید نیاز به تهیهی کارت حافظهی مخصوص نیز میباشد. برای استفاده از Transfer Jet شما میبایست دوربین را روشن نمایید و بر روی مود Play Back بروید سپس کافی است که دوربین را بر روی قسمت استراحت مچ دست لپتاپ قرار دهید، پیامی ظاهر میشود که نوتبوک دوربین را شناسایی کرده است. بهتر است قسمت کارت حافظهی دوربین را درست بر روی آیکون Transfer Jet روی لپتاپ قرار دهید تا فقط در 3 ثانیه لپتاپ دوربین را بشناسد و سپس 9 عکس 10 مگاپیکسلی را در 7 ثانیه منتقل کند. البته این فنآوری سریعترین و ارزانترین راه انتقال داده ها نمیباشد، به طوری که از طریق USB انتقال عکس و ویدئو 9 ثانیه به طول انجامید اما از طریق Transfer Jet این میزان به یک دقیقه و 25 ثانیه افزایش یافت.
* عملکرد
سونی وایو که ما تست کردیم از پردازندهی 1.73-GHz Intel Core i7-740QM بهره میبرد. همچنین مجهز به امکانات دیگری مانند حافظهی رم 6GB، ویندوز 7 و هارد دیسک 640GB بود. مزیت پردازندهی Corei7 این است که ساختار چهار هستهای آن کارآیی بسیار بالایی دارد. این مدل نوتبوک سونی وایو از پردازندهی Corei7 بهتری نسبت به آن چه بر روی Dell Studio است برخوردار است. هارد دیسک نیز بسیار سریع میباشد و یک فولدر با 4.97 گیگابایت را که همراه با فایلهای مولتی مدیا بود با سرعت 29.2MBps انتقال داد که این سرعت از حد متوسط بالاتر میباشد. تمام کارهایی که با آن انجام دادیم از جلمه مرورگری اینترنت و اجرای دیگر برنامهها به راحتی و آسانی و بدون هیچگونه مکثی انجام شد. البته کارآیی اصلی این پردازندهها در اجرای سنگین مولتی مدیا میباشد. برای مثال ما مقداری فیلم MPEG4 را به AVI تبدیل کردیم و نصف زمان تبدیل با پردازندههای Core 2DUO به طول انجامید.
* عمر باتری
باتری این نوتبوک در حالی که با Wi-Fi روشن به مرورگری اینترنت با آن میپرداختیم 2 ساعت و 25 دقیقه شارژ داد. بنابراین این نوتبوک برای استفادهی بلند مدت بدون باتری طراحی نشده است. مدت زمان 2 ساعت و 80 دقیقه به طول انجامید تا باتری آن به شارژ 80% برسد و در 3 ساعت و 29 دقیقه شارژ آن کامل شد که البته خیلی سریع نمیباشد.
* جمعبندی
فنآوریها و امکانات بسیار خوبی در این نوتبوک جمعآوری شدهاند چرا که دارای نمایشگر 16.4 اینچی بسیار با کیفیت، پردازندهی Core i7 اینتل، گرافیک NVIDIA میباشد. قیمت آن نیز چندان بیشتر از دیگر رقبا در این اندازه نمیباشد. بنابراین با لپتاپی مولتی مدیا مواجه هستیم که البته در اجرای بازی قویترین و بهترین نمیباشد.