اوایل سال 2013 میلادی، کمپانی لنوو توانست با تولید لپتاپهای قدرتمند و بسیار خوش قیمت IdeaPad Z500، به محبوبیت زیادی در بین کاربران دست پیدا کنند. این لپتاپها یک نقطهی عطف برای کسانی بودند که میخواستند با کمترین هزینه، بیشترین کارایی را به دست آورند. اما استقبال خوب کاربران از سری Z500 باعث شد تا در واپسین ماههای سال 2013، لنوو سری جدید این لپتاپها را با ارتقا قطعات داخلی و تحت عنوان Z510 معرفی و وارد بازار کند. آیا Z510 نیز میتواند همانند مدل قبلی،
به عنوان یکی از بهترین لپتاپها در این بازهی قیمتی خودنمایی کند؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، نقد و بررسی IdeaPad Z510 را بخوانید.
طراحی و ساخت
فارغ از محل قرارگیری باتری، هیچگونه تغییری ظاهری بین Z510 و Z500 مشاهده نمیشود. هر دو سری از طراحی، شاسی، مواد اولیه و کیفیت ساخت یکسانی استفاده میکنند.
وزن Z510 نزدیک به 2.2 کیلوگرم بوده و ضخامت آن معادل 25 میلیمتر است که برای یک لپتاپ 15.6 اینچی، کاملا مناسب است. به همین دلیل، مشکلی در حملونقل و جابجایی Z510 نخواهید داشت. کیفیت ساخت Z510 نیز فوق العادست! هیچگونه ضعفی در ساخت دستگاه مشاهده نمیشود و جایی برای گلایه وجود ندارد. لولاهای صفحه نمایش بسیار محکم ساخته شدهاند و به کمک آنها میتوان لپتاپ را تا زاویه 135 درجهای باز نمود.
قاب پشت صفحه نمایش و قسمت زیرین دستگاه، از پلاستیک مات ساخته شده که تا حدودی در مقابل جذب اثر انگشت و چربی دست مقاومت میکنند. اما فضای اطراف کیبورد و استراحتگاه دست، دارای یک روکش از جنس آلومینیوم برس خورده میباشند و کاملا احساس کار با یک لپتاپ ردهبالا را به کاربر انتقال میدهد. ظاهر دستگاه بسیار شکیل و مدرن است و مناسب تمامی محیطها، چه اداری و چه خانگی، میباشد. در ضمن، سری Z510 در سه رنگ سفید، شکلاتی و نوک مدادی تولید و عرضه گشته است. در مجموع، از لحاظ طراحی و ساخت، Z510 امتیاز بسیار خوبی کسب میکند و در این بازهی قیمتی تنها لپتاپهای ProBook 450 کمپانی HP و N56 کمپانی ایسوس میباشند که میتوانند با کیفیت ساخت Z510 رقابت کنند.
صفحه نمایش
بر خلاف سری Z500 که قربانی روال صفحات TN براق شده بود، لنوو صفحات نمایش لپتاپهای Z510 را به روکشهای مات مجهز کرده که با اینکه کمی از روشنایی آنها کاسته، ولی کمک بسیاری به کاربری کلی دستگاه نموده است. این روکش مات، باعث میشود تا بازتاب نور به مقدار فراوانی کاهش یابد و کار کردن با لپتاپ در شرایط نوری قوی و یا در محیطهای خارجی و در زیر تابش نور آفتاب، به مراتب آسانتر و لذتبخش تر گردد. بر خلاف مدل های Z500 که تنها دارای دقت 1366×768 بودند، سری Z510 در دو مدل و با دقتهای 1366×768 و 1920×1080 عرضه شدهاند که البته مدل های Full HD به دلیل محدودیت تولید، بسیار کمیاب تر از مدل های WXGA میباشند.
اما همچنان کنتراست تصویر رضایتبخش نیست و هنگام تماشای فیلم و یا اجرای بازی کامپیوتری، فضاهای تاریک و مشکی، کمی خاکستری به نظر میرسند. زاویه دید هم که همانطور که بارها در مورد صفحات نمایش با پنل TN گفتهایم، در حالت افقی قابلقبول، ولی در حالت عمودی بسیار محدود است و اگر کمی از بالا یا پایین به صفحه نمایش نگاه کنید، افت قابل ملاحظهای در کیفیت تصاویر مشاهده خواهید نمود. در مجموع، کیفیت صفحه نمایش سری Z510 نیز همانند مدل سال گذشته، کمتر از حد انتظار ما بود و انتظار میرفت که لنوو صفحهی نمایش بهتر و با کیفیت تری را بر روی این لپتاپها قرار دهد.
در بالای صفحه نمایش یک وب کم HD با قابلیت فیلمبرداری 720p تعبیه شده که در شرایط نوری مناسب، میتوان با آن تماسهای اینترنتی خوبی برقرار کرد.
بلندگوها
همانند Z500، در پایین لبه جلویی Z510، دو بلندگوی استریو تعبیه شدهاند که با همکاری کمپانی معروف JBL ساخته شدهاند و از تکنولوژی Dolby Home Theater نیز بهره میبرند. این بلندگوها بلندی و کیفیت صدای خوبی دارند و هنگامی که نرمافزار مربوط به Dolby Home Theater را نصب کرده و تنظیمات مربوطه را فعال کنید، بلندی صدا به میزان قابل توجهی افزایش یافته و غنا و پویایی آن نیز بهبود مییابد. با اینکه مجموعا عملکرد بلندگوهای Z510 بسیار خوب و بهتر از رقباست، اگر علاقهمند به دنیای موسیقی و یا تماشای فیلم با لپتاپ خود هستید، پیشنهاد میکنیم که از بلندگوهای خارجی و یا هدفون استفاده کنید.
پورتها و اتصالات
از لحاظ پورت ها و اتصالات، به جز تعویض یکی از پورت های USB 2.0 با USB 3.0 و تغییر چیدمان کلی پورت ها، تغییر دیگری بین Z500 و Z510 وجود ندارد.
بر روی لبه سمت راستی، خروجیهای تصویری VGA و HDMI، پورت شبکه Ethernet و دو پورت USB 3.0 تعبیه شدهاند در حالی که لبهی سمت چپی، میزبان درایو نوری، یک پورت USB 2.0، کارت خوان و پورت ترکیبی خروجی و ورودی صوتی میباشد. برای ارتباط بیسیم نیز، Lenovo سری Z510 را به نسل چهارم فن آوری بلوتوث و Wi-Fi با استاندارد b/g/n مجهز کرده است.
در مجموع، میتوان گفت که کاربران Z510، کمبود خاصی برای ایجاد ارتباط با دیگر دستگاههای دیجیتالی احساس نخواهند کرد. البته این موضوع که پورت شبکه Ethernet این لپتاپها، حداکثر سرعت 100 مگابیت بر ثانیه را ارائه میدهد ممکن است به یک محدودیت بزرگ برای برخی از کاربران تبدیل شود.
کیبورد و تاچ پد
لنوو در بخش کیبورد و تاچ پد نیز، هیچگونه تغییری در مدل های Z510 نسبت به Z500 ایجاد نکرده است. کیبورد این لپتاپها که AccuType نام دارد، دارای کلیدهای انحنا دار بوده که فضای بین آنها نیز بسیار زیاد است. کاربرانی که با لپتاپ خود زیاد تایپ میکنند، تجربه خوب و لذتبخشی را با کیبورد Z510 خواهند داشت. به علاوه، کیبورد این لپتاپها به بخش عددی جداگانه و نور پس زمینه نیز مجهز شدهاند که مورد دوم با نگاه داشتن کلید Fn و فشردن کلید Space فعال میشود.
همانند اکثر لپتاپهای مدرن، تاچ پد Z510 دارای کلیدهای مجزا نبوده و کلیدها به صورت یکپارچه در بدنه تاچ پد تعبیه شدهاند.
ابعاد تاچ پد بسیار بزرگ و مناسب است و حساسیت آن نیز بالاست.
به علاوه این تاچ پد از فرمانهای چند لمسی نیز پشتیبانی میکند.
عملکرد سختافزار داخلی و باتری
اما به قسمت مربوط به عملکرد سختافزاری میرسیم، یعنی جایی که بیشترین تفاوت بین Z510 و Z500 وجود دارد.
تمامی مدل های Z510 به نسل چهارم پردازندههای دو و چهار هستهای Intel Core با کد Haswell مجهز شدهاند که نسبت به نسل سوم این پردازندهها که در Z500 استفاده شده بود، سریعتر و در عین حال، کم مصرف تر میباشند. بر خلاف سونی و ایسر که در لپتاپهای VAIO Fit و Aspire E1-572، از پردازندههای کم ولتاژ یا ULV استفاده کردهاند، لنوو سری Z510 را به پردازندههای با ولتاژ استاندارد مجهز کرده است. مزیت پردازندههای کم ولتاژ در مصرف انرژی بسیار پایین آنهاست ولی این پردازندهها قدرت کمتری دارند و این باعث شده تا لپتاپهای Z510 بسیار سریعتر از VAIO Fit و E1-572 باشند.
علاوه بر پردازندهی مرکزی، Z510 از لحاظ پردازش گرافیکی نیز بسیار قویست. این لپتاپها از کارت گرافیکی NVIDIA GeForce GT 740M استفاده میکنند که عملکرد بسیار خوبی دارد و تقریبا تمامی بازی سنگین جدید مانند Call of Duty Ghosts را میتواند اجرا کند و برای تدوین ویدیو نیز مناسب است. بنابراین نه تنها Z510 یک لپتاپ خانگی و مالتی مدیای بسیار قدرتمند است، بلکه میتوان بر روی آن به عنوان یک لپتاپ مخصوص بازی ارزان قیمت نیز حساب کرد.
به علاوه این لپتاپها از تکنولوژی NVIDIA Optimus نیز بهره میبرند که برای آنها امکان سوییچ بین کارت گرافیکی GeForce و پردازشگر گرافیکی آنبورد Intel HD 4600 را فراهم میکند. این امر باعث میشود تا هنگامی که دستگاه در حال انجام محاسبات گرافیکی سنگینی نیست، کارت گرافیکی مجزا غیرفعال شده و مصرف انرژی دستگاه تا حد زیادی کاهش یابد.
علاوه بر قدرت پردازشی، برخی مدل های Z510 علاوه بر هارددیسک، یک حافظهی SSD با ظرفیت 8 گیگابایت جهت حافظهی Cache نیز دارند که باعث میشود تا سرعت کلی خواندن و نوشتن حافظهی داخلی دستگاه، بیشتر از رقبای دیگر باشد.
اما ظاهرا لنوو تغییراتی در سیستم خنککنندهی دستگاه نیز اعمال کرده است. در تست هایی که انجام دادیم، بدنهی Z510 تحت استرس زیاد و یا هنگام انجام محاسبات سنگین، کمتر از Z500 گرم شده و صدای سیستم خنککننده نیز کمتر بود. البته باید توجه داشته باشید که فضای اطراف کیبورد و استراحتگاه دست این لپتاپ، دارای یک روکش از جنس آلومینیوم است و از آنجایی که آلومینیوم، رسانای خوبی برای گرما میباشد، گرمای تولید شده توسط قطعات داخلی، توسط کاربر احساس خواهد شد که البته این میزان زیاد و آزار دهنده نیست.
در کمال تعجب، لنوو ظرفیت باتری Z510 را نسبت به Z500 کاهش داده است! بر خلاف سری Z500 که از باتریهای لیتیوم-یون با ظرفیت 4510 میلیآمپرساعت استفاده میکردند، لپتاپهای Z510 از باتریهایی با ظرفیت 3350 میلیآمپرساعت استفاده میکنند. در تست مرورگری اینترنت از طریق Wi-Fi، لپتاپهای Z510 بسته به نوع پردازندهی مرکزی، توانستند نزدیک به 3:30 ساعت شارژدهی کنند که تقریبا هم سطح Z500 است. با توجه به تفاوت ظرفیت باتری، میتوان دلیل شارژدهی یکسان این دو سری را در بهرهگیری لپتاپهای Z510 از نسل چهارم پردازندههای Intel Core دانست که مصرف انرژی به مراتب کمتر و بهینهتری نسبت به نسل سوم این پردازندهها دارند. به هر صورت میتوان شارژدهی باتری سری Z510 را با توجه به قدرت بالا و سختافزار قدرتمندی که دارند، رضایتبخش دانست.
جمعبندی
همانند Z500، لنوو توانست با تولید سری Z510، لپتاپهای بسیار خوبی را روانه بازار کند. طراحی این لپتاپها ساده ولی در عین حال بسیار شکیل بوده و ضخامت و وزن آنها نیز کاملا مناسب است. اضافه کردن یک روکش مات به صفحه نمایش باعث شده تا بتوان تا حدی از اشکالات دیگر این صفحات نمایش چشمپوشی کرد.
ارتقا پردازندهی مرکزی و کارت گرافیکی و بهبود سیستم خنککننده نیز، باعث شده تا Z510 نه تنها به خریدی به صرفهتر از مدل قبلی تبدیل گردد، بلکه بتواند به راحتی با لپتاپهای بسیار گرانقیمت تر از خود نیز رقابت کند.
IdeaPad Z510 در بازه قیمتی که دارد تقریبا بهترین خرید است ولی اگر به هر دلیلی تمایل به خرید این لپتاپ ندارید، میتوانید نگاهی هم به لپتاپهای ProBook 450 کمپانی HP و یا VivoBook K551 ساخت ایسوس بی اندازید.
در آخر باید بگم که خودم اینو دارم و ازش خیلی راضیم.
مشخصات فیزیکی:ابعاد: 380 × 265 × 25 میلیمتر - وزن: 2.22 کیلوگرم
پردازنده مرکزی:Intel Core i5 4200M 2.50GHz up to 3.10 GHz
حافظه RAM:ظرفیت: 6 گیگابایت - نوع: DDR3
حافظه داخلی:ظرفیت: یک ترابایت - نوع: هارد دیسک - مشخصات: 5400rpm
پردازنده گرافیکی:NVIDIA GeForce GT 740M 2GB
صفحه نمایش:15.6 اینچ از نوع TFT LED-backlit LCD با دقت 1366x768 - با روکش مات
امکانات:DVD-RW Webcam Card Reader Wi-Fi Bluetooth Ethernet Port VGA Port HDMI Port
سایر مشخصات:باتری 4 سلولی - فاقد سیستمعامل
خب اینا جدیده... :why:
باشد که خداوند یکی از اینارو هم نصیب ما بکنه...
البته مال خودم با وجود اینکه نسبتا قدیمیه اما بازم کم نداره :دی
پس باشد که مدل قوی تری را نصیب ما بکند.. :megusta:
واقعاً واسه کارهای گرافیکی و اجرای بازی تو این رنج قیمت(2،400000) تکه... من که خیلی خوشم اومده... خیلی شیکه.
زیاد از این مارک خوشم نمیاد یکی داشتم بعضی وقتا مشکل سخت افزاری پیدا میکرد بیشتر وقتا هم مشکل نرم افزار داشت
شخصا مارک اپل رو ترجیح میدم الان که باهاش کار میکنم خیلی روون و سخت افزار قوی داره
@nafise 42283 گفته:
زیاد از این مارک خوشم نمیاد یکی داشتم بعضی وقتا مشکل سخت افزاری پیدا میکرد بیشتر وقتا هم مشکل نرم افزار داشت
شخصا مارک اپل رو ترجیح میدم الان که باهاش کار میکنم خیلی روون و سخت افزار قوی داره
اپل چند اون موقع ؟؟؟؟؟؟؟
اپل چند اون موقع ؟؟؟؟؟؟؟
me864........