Header Background day #27
آگاه‌سازی‌ها
پاک‌کردن همه

[مهم] سوالات حقوقی شما

35 ارسال‌
5 کاربران
70 Reactions
12.1 K نمایش‌
smajid324
(@smajid324)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 529
شروع کننده موضوع  

سلام

اگه مشکل حقوقی دارین یا سوالی در مورد رشته حقوق یا علوم سیاسی دارین میتونین بگین تا در سریعترین زمان ممکن پاسخ داده شود.

((73))((73))((73))((73))((73))((73))((73))((73))((73))((73))((73))


   
دوقلوها، Snap، darkone و 2 نفر دیگر واکنش نشان دادند
نقل‌قول
smajid324
(@smajid324)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 529
شروع کننده موضوع  

نکته اول: اگه خودرویی رو فروختین نرید برای تعویض پلاک میتونین هم زمان با سند زدن یک وکالت به خریدار بدین که خودش بره واسه تعویض پلاک

نکته دوم: اگه میخوایین خونه بخرین مخصوصا پیش فروش حتما استعلام از اداره ثبت یا اتحادیه املاک بگیرین تا سرتون کلاه نره

نکته سوم: اگه شخصی سر جلسه کنکور شخصی دیگر رو جای خودش بفرسته و بگیرنش دادگاهی میشه و دو تا چهار سال هم از کنکور محروم میشه

این سه نکته امروز

((19))((19)) هرروز با سه نکته جدید


   
Azi، دوقلوها، feel و 1 نفر دیگر واکنش نشان دادند
پاسخنقل‌قول
smajid324
(@smajid324)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 529
شروع کننده موضوع  

ممنوع* الخروجی یک مرد از طریق اجرای اسناد رسمی به چه صورت است؟

در برخی موارد زن برای وصول مهریه خود از طریق دفترخانه رسمی ازدواج مبادرت به صدوراجراییه کرده که پس از ابلاغ آن به همسرش، زن می*تواند نسبت به بازداشت اموال منقول و غیرمنقول مرد اقدام نماید.

گاه زن به اموال شوهرش دسترسی ندارد و نمی*تواند برای وصول طلبش مالی را معرفی کند و مرد نیز از معرفی اموال خود به منظور پرداخت بدهی خودداری می*کند که در این مواقع زن می*تواند تقاضای ممنوع* الخروج شدن او را بنماید تا از خروج شوهرش از کشور به قصد فرار از پرداخت بدهی و عدم پرداخت آن جلوگیری شود. ماده ۹ قانون گذرنامه مصوب ۲۰دی ۱۳۱۱ در بند ب این اختیار را صرفا به مقامات قضایی داده بود که از خروج افراد از کشور جلوگیری نمایند اما در سال ۱۳۵۱ برابر ماده ۱۷ قانون گذرنامه مصوب ۱۰ اسفند تصویب شد که دولت می*تواند از صدور گذرنامه و خروج بدهکاران قطعی مالیاتی و اجرای دادگستری و ثبت اسناد و متخلفین از انجام تعهدات سندی طبق ضوابط و مقرراتی که در آیین*نامه تعیین می*شود، جلوگیری کند.

هدف از ممنوع*الخروج شدن یک مرد به خاطر مهریه همسرش چیست؟

ممنوع*الخروج شدن مرد بدهکار، ابزاری است که او را جهت پرداخت بدهی مهریه تحت فشار قرار داده و وادار می*کند تا نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کند.

چه راه*هایی برای رفع ممنوع*الخروجی یک مرد وجود دارد؟

در مواردی که مرد بدهکار نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کند یا زن از تقاضای ممنوع* الخروجی همسرش منصرف شود. و دادگاه و مراجع قضایی قرار یا حکمی مبنی بر رفع ممنوع*الخروجی مرد به لحاظ تامین خواسته زن صادر کنند، اداره ثبت از ممنوع*الخروجی مرد رفع اثر می*کند.

آیا اداره ثبت اختیار اخذ وثیقه از مرد را در این شرایط دارد؟

با توجه به این که در بسیاری از موارد مردان بدهکار به این اداره مراجعه و پس از معرفی مالی به عنوان وثیقه تقاضای رفع ممنوع*الخروجی دارد، اداره ثبت اختیار اخذ وثیقه را ندارد و در رفع ممنوع*الخروجی مقید به انجام یکی از سه موردی است که گفته شد. هر چند به نظر قبول وثیقه مناسب با میزان دین و رفع ممنوع*الخروجی بدون اشکال است و حقی از بستانکار ضایع نمی*شود.

شرایط شغلی مرد چه تاثیری در ممنوع*الخروج شدن او دارد؟

در برخی موارد اشخاصی به لحاظ نوع کار و حرفه خود که لازمه آن خروج از کشور است تقاضای رفع ممنوع*الخروجی دارند. در این موارد به استناد رای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عدالت اداری که در تاریخ ۲۳ بهمن ماه سال ۸۰ صادر گردید، پس از احراز شرایط خاص بدهکار که با مفاد رای صادره مطابقت داشته باشد ممنوع*الخروجی بدهکار رفع می*شود. با توجه به ماده ۱۷ قانون گذرنامه که به منظور حفظ و تامین حقوقی طلبکاران وضع شده بدهکارانی که با هدف امتناع از پرداخت بدهی خود در صدد خروج از کشور هستند و به لحاظ خروج آنها تامین طلب بستانکار غیرممکن می*گردد ممنوع*الخروج می*شوند.

اما مردانی که به واسطه انجام وظایف و ماموریت*های سازمان*های دولتی خروج آنان از کشور الزامی و اجتناب*ناپذیر است ممنوع*الخروجی آنان رفع می*شود.

تا به حال چه مشکلاتی برای این گروه از مردان بدهکار پیش آمده است؟

در یک مورد مرد بدهکار از کارکنان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی بود که در قبال مبلغ ۱۲۰میلیون ریال از مهریه همسرش ممنوع*الخروج شد که با اعتراض وی موضوع در هیات نظارت مورد رسیدگی قرار گرفت و به لحاظ آن که شرکت کشتیرانی اعلام کرد وی به مدت ۶ ماه باید روی آب*های بین*المللی انجام وظیفه نماید حکم به رفع ممنوعیت خروج او صادر گردید.

مورد دیگر نیز که مرد از کارکنان وزارت امور خارجه بود و در قبال مبلغ ۶۰میلیون ریال ممنوع*الخروج گردید که پس از ارائه مدارک مبنی بر این که او در یکی از سفارتخانه*های جمهوری اسلامی مشغول به کار بوده و ممنوع*الخروجی او مانع انجام وظایفش است، منجر به رفع ممنوع*الخروجی وی گردید. و همچنین اخیرا مرد جوانی که بازیگر سینما است برای بازی در آخرین سکانس یک سریال تاریخی نیاز به اجرای نقش هنری در خارج از کشور را داشت که به لحاظ نپرداختن مهریه همسرش ممنوع*الخروج شده و با اعتراض وی پرونده در حال رسیدگی و بررسی شرایط شغلی بدهکار است.

آیا مرد معسر نیز ممنوع*الخروج می*شود؟

یکی از مشکلاتی که این اداره همواره با آن مواجه است درخواست بدهکارانی است که به لحاظ اخذ حکم تقسیط بدهی خود به لحاظ ادعای اعسار از پرداخت یکجای بدهی، تقاضای رفع اثر از ممنوع*الخروجی را دارند در حالی که صدور حکم تقسیط بدهی از سوی مرجع قضایی مجوزی برای رفع ممنوع*الخروجی نیست.

ممنوع*الخروج شدن یک مرد محدوده زمانی خاصی دارد؟

با توجه به اینکه ماده ۱۷ قانون گذرنامه به طور کلی و بدون قید مدت دستور منع خروج بدهکاران اجرایی از کشور را بنا به تقاضای بستانکار تجویز کرده است. بنابراین تا زمانی که از طرف بدهکار موجبات پرداخت بدهی فراهم نشود نمی*توان ممنوع*الخروجی را رفع کرد، اگر چه سالیان درازی از دستور ممنوع*الخروجی و اجرای آن بگذرد.

آیا قبل از ممنوع*الخروج شدن یک مرد او در جریان این موضوع قرار می*گیرد؟

متاسفانه در سال**های اخیر شاهد هستیم که زوجین هنگام عقد، مهریه*های سنگین و با رقم بالا تعیین می*کنند وتوجهی به عواقب بعدی آن ندارند. کمترین آسیب این نوع از ازدواج*ها حتی در صورت نداشتن هر گونه مالی که زوجه بتواند طلب نماید، ممنوع*الخروجی مرد است و در مواردی که مرد به خاطر درمان و یا شرایط شغلی ناگزیر به خروج از کشور است دچار مشکل شده و زندگی او به کلی مختل می*گردد. از آنجایی که اجراییه صادره علیه مرد به نشانی و آدرسی که هنگام ثبت ازدواج در عقدنامه او قید شده ابلاغ می*گردد در بسیاری از موارد نشانی قید شده تغییر یافته و چون مردم پس از تغییر مکان و سکونت در محل جدید این موضوع را به دفترخانه ازدواج اطلاع نمی*دهد و ابلاغ اجراییه نیز به طریق قانونی از طریق الصاق در محل قید شده درسند ازدواج صورت می*گیرد، مرد از صدور آن بی*اطلاع است و زمانی که قصد خروج از کشور را دارد و به فرودگاه مراجعه می*کند پی به ممنوع*الخروجی خود می*برد و با مراجعه به اداره گذرنامه و اطلاع از علت آن به اداره اجرا مراجعه کرده و به لحاظ فرصت کوتاهی که معمولا تا تاریخ مسافرت خود دارد نمی*تواند بدهی خود را بپردازد.

برای حل این مشکل چه راهکاری اندیشیده*اید؟

توصیه می*شود در مواردی که مرد احتمال صدور اجراییه را از طرف همسر خود می*دهد به دفتر خانه ازدواج مربوطه و یا اداره اجرا- در صورت صدور اجرایی- مراجعه نموده و آدرس واقعی خود را که روند پرونده اجرایی را سهل*تر کند ارائه دهد تا به لحاظ عدم اطلاع وی از اقدامات اجرایی متحمل ضرر جبران* ناپذیری نگردد، چرا که در این*گونه موارد، اداره اجرا تکلیفی نداشته و صرفا ابلاغ اجراییه و اخطاریه*های بعدی به محل مندرج در سند ازدواج صورت می*گیرد. زن در قبال چه میزان از طلب خود می*تواند همسرش را ممنو*ع*الخروج کند؟* زن می*تواند پس از شناسایی اموال همسرش و ارزیابی هر یک از اموال و بازداشت آنها در قبال قسمتی از طلب خود در صورتی که آن اموال پاسخگوی قسمتی از طلب او باشد به منظور تامین باقیمانده طلب تقاضای ممنوع*الخروجی مرد بدهکار را بنماید. بنابراین تفکیک طلب و بازداشت هر یک از اموال بدهکار در قبال مبلغی از طلب امکان*پذیر است. در ضمن اگر زن قادر به شناسایی اموالی از بدهکار نباشد تنها بابت قسمتی از طلب خود مرد را ممنوع*الخروج می*کند.

آیا مرد پس از پرداخت طلب همسرش باید جریمه دولتی نیز بپردازد؟*

با توجه به اینکه به نسبتی از طلب که وصول می*شود حقوق دولتی که نیم*عشر یا حق*الاجرا است نیز به آن تعلق می*گیرد لذا قسمتی از پرداختی توسط مرد بابت نیم*عشر دولتی کسر می*گردد.

اداره اجرا می**تواند به عنوان ذینفع مردی را ممنوع*الخروج کند؟

اداره اجرا می**تواند بابت حق*الاجرای وصول نشده خود بدهکار را ممنوع*الخروج نماید یا در صورت ممنوع*الخروجی تا زمانی که نیم*عشر دولتی پرونده پرداخت نگردیده است، از ممنوع*الخروجی رفع اثر ننماید، چرا که بدهی شامل طلبی است که بستانکار تقاضا نموده و مبلغی است که به عنوان حقوق دولتی به آن تعلق می*گیرد.


   
Azi، دوقلوها، daren_shan و 2 نفر دیگر واکنش نشان دادند
پاسخنقل‌قول
فسیل
(@smhmma)
Famed Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 3077
 

عالی دمت گرم خیلی تاپیک خوبی هست ایول بهت

پس من سوال حقوقی داشتم میام ازت ی پرسم

و یه سوال

اگر احیانا یه دزدی وارد خونت بشه و مثلا شما چاهی کنده باشی توی حیاطت و اون دزد بیوفته توش ی تونه ازت شکایت کنه درسته؟؟؟

خوب مگه ما قانونی نداریم ه اون دزد رو محکوم به وردو به حریم شخصی افراد می کنه یا مثلا باعث ایجاد رعب و وحشت می شه؟؟

و ...

این وسط اگر همچین اتفاقی بیفته کی مقصر خواهد بود؟؟کلا یه توضیح ترتمیزی در این مورد بده عزیز

و یه چیز دیگه قانون ارتداد رو توضیح می دی؟؟چطوریه؟؟


   
پاسخنقل‌قول
smajid324
(@smajid324)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 529
شروع کننده موضوع  

@smhmma 26061 گفته:

عالی دمت گرم خیلی تاپیک خوبی هست ایول بهت

پس من سوال حقوقی داشتم میام ازت ی پرسم

و یه سوال

اگر احیانا یه دزدی وارد خونت بشه و مثلا شما چاهی کنده باشی توی حیاطت و اون دزد بیوفته توش ی تونه ازت شکایت کنه درسته؟؟؟

خوب مگه ما قانونی نداریم ه اون دزد رو محکوم به وردو به حریم شخصی افراد می کنه یا مثلا باعث ایجاد رعب و وحشت می شه؟؟

و ...

این وسط اگر همچین اتفاقی بیفته کی مقصر خواهد بود؟؟کلا یه توضیح ترتمیزی در این مورد بده عزیز

و یه چیز دیگه قانون ارتداد رو توضیح می دی؟؟چطوریه؟؟

در مورد سوال اولت

اومدن دزد به خونت و افتادن تو چاه دو موضوع جداگانه است دزد رو اگه در حین سرقت گرفته باشی میتونی به عنوان سرقت از دزد شکایت کنی اما اگر دزد قبل از سرقت گرفته باشی دیگه عنوان اون میشه ورود غیر مجاز در مورد چاه هم باید ببینی برای چه منظوری حفر شده اگه برای این حفر کرده باشی که دزد رو بگیری اگه دزد صدمه ببینه باید دیه اش رو بدی اما اگه چاه رو واسه منظور دیگه ای کندی حتی دزد هم بمیره لازم نیست دیه بدی.

مطمئن باش که دزد برای سرقت یا ورود غیر مجاز مجازات میشه و ربطی به چاه نداره اون به مسئله دیگه است. و در همه ی این ها قصد یا سوءنیت خیلی مهمه

در مورد سوال دومت

در فقه دو نوع مرتد داریم یکی مرتد فطری و دومی مرتد ملی و منظور از مرتد فطری کسی است که مسلمان به دنیا امده و از اسلام برگشته و اگر زن باشد توبه کند اعدام نمیشود اما اگر مرد باشد در هرصورت اعدام میشود. منظور از مرتد ملی این است که شخصی دین دیگری داشته و مسلمان شده وبعد از این که مسلمان شد از اسلام برگشته که اگر مرد یا زن مرتد ملی باشد توبه کنند اعدام نمی شوند اما در قانون مجازات اسلامی عنوان ارتداد نداریم و طبق قانون فقط اگر فحاشی یا توهین به مقدسات اسلام باشد یا تبلیغ علیه اسلام باشد ممکن است فرد مرتد شناخته شده و حکم سب النبی بگیرد و اعدام شود البته اکثرا حبس میگیرند در 10 سال اخیر مجازات اعدام برای ارتداد نداشتیم یا خیلی کم در حد 1 یا 2 نفر بوده.


   
Azi، دوقلوها، daren_shan و 1 نفر دیگر واکنش نشان دادند
پاسخنقل‌قول
فسیل
(@smhmma)
Famed Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 3077
 

خیلی ممنون عالی بود

بازم سوال می پرسم ایشالا

دمت گرم من اینا رو شنیده بودم ولی عادت درام زودی باور نکنم برای همین پرسیدم

ممنون


   
smajid324 واکنش نشان داد
پاسخنقل‌قول
فسیل
(@smhmma)
Famed Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 3077
 

سلام دوباره

شما رشته چی بید؟؟

و ارشدی؟؟

کدوم دانشگاه هستی؟؟(اگر مشکلی با جواب دادن نداری بگو ولی اگر داری نیازی نیست جواب بدی)


   
پاسخنقل‌قول
smajid324
(@smajid324)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 529
شروع کننده موضوع  

@smhmma 26253 گفته:

سلام دوباره

شما رشته چی بید؟؟

و ارشدی؟؟

کدوم دانشگاه هستی؟؟(اگر مشکلی با جواب دادن نداری بگو ولی اگر داری نیازی نیست جواب بدی)

من لیسانس حقوق دارم

قصد دارم ارشد حقوق بین الملل بخونم

در رشته حقوق دانشگاه مهم نیست مهم اینه که قدرت تحلیل و استدلال داشته باشی و فرقی بین کسی که دانشگاه تهران یادانشگاه خارک یا دانشگاه آکسفورد لندن درس میخونه نیست

من دانشگاه آزاد درس خوندم احتمالا واسه ارشد میرم واسه مونتانای کانادا


   
دوقلوها، daren_shan و فسیل واکنش نشان دادند
پاسخنقل‌قول
فسیل
(@smhmma)
Famed Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 3077
 

منظورم این نبود می خواستم بدونم کجا هستی و اینا

وگرنه منظورم اون نبود

خوبه ممنون از اطلاعاتت


   
smajid324 واکنش نشان داد
پاسخنقل‌قول
smajid324
(@smajid324)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 529
شروع کننده موضوع  

اگه بدون گواهینامه رانندگی کنید و بلا به دور یکی رو بکشید یا زخمی کنید بیمه جبران خسارت نمیکنه و اگر فرد کشته شده باشه میشه قتل عمد و قصاص میشود پس خواهشا

تو رو خدا

جان مادرتان

جان هرکس دوست دارید بدون گواهینامه پشت فرمان نشینید

((211))((211))((211))((211))((211))((211))((211))((211))((211))((211))((211))

((73))((73))((73))((73))((6))((6))((6))((6))((6))((6))((6))((6))((6))((6))((6))


   
Azi، دوقلوها، daren_shan و 1 نفر دیگر واکنش نشان دادند
پاسخنقل‌قول
فسیل
(@smhmma)
Famed Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 3077
 

بعله بعله اینو می دونستم و برای همینم اصلا قصد ندارم تا قبل گواهینامه گرفتن برم پشت فرمون

و به نظرم بد قانونیم نیست


   
smajid324 واکنش نشان داد
پاسخنقل‌قول
ملکه سرخ
(@fateme)
عضو Admin
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 806
 

یک سوال داشتم....صرفا فمینیستیه یخورده کسی خورده نگیره بهم!

واقعیه که میگن اگه زنی توسط مردی کشته شده باشه و خانواده اون زن قصاص بخوان باید اول دیه مرد رو پرداخت کنن؟((106))


   
smajid324 و فسیل واکنش نشان دادند
پاسخنقل‌قول
فسیل
(@smhmma)
Famed Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 3077
 

اتفاقا منم دنبال همین سواله بودم یادم نمی اومد

ممنون

فمنیسمی هم نبود بود؟؟

- - - - - - - - - به دلیل ارسال پشت سر هم پست ها ادغام شدند - - - - - - - - -

اتفاقا منم دنبال همین سواله بودم یادم نمی اومد

ممنون

فمنیسمی هم نبود بود؟؟؟؟

اگر بود بگید بدونم


   
پاسخنقل‌قول
smajid324
(@smajid324)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 529
شروع کننده موضوع  

@Fateme 26367 گفته:

یک سوال داشتم....صرفا فمینیستیه یخورده کسی خورده نگیره بهم!

واقعیه که میگن اگه زنی توسط مردی کشته شده باشه و خانواده اون زن قصاص بخوان باید اول دیه مرد رو پرداخت کنن؟((106))

بله واقعی است خیلی از حقوقدانان به این قانون اعتراض کردند و حتی این قانون رو غیر شرعی میدونند اما قوه قضاییه دلیل میاره و میگه : چون در قانون مدنی خرج زن و بچه و خانواده یا همان نفقه با مرد است ، پس چون زنی میخواهد این نان آور خانواده را بردارد باید پول نفقه خانواده قاتل را بدهد. پس اگر مردی زنی را بکشد ، صاحب حق قصاص (خانواده زن) مختار است که دیه را از قاتل بگیرد و از حق قصاص بگذرد و یا فاضل دیه (نفقه یک عمر) را بپردازد و مرد را قصاص کند. (ماده 360 قانون مجازات اسلامی جدید).

فاضل دیه در حالات مختلف قیمتش فرق میکند اما معمولا نصف دیه یک مرد بالغ است.

- - - - - - - - - به دلیل ارسال پشت سر هم پست ها ادغام شدند - - - - - - - - -

کاش برای همه ی قصاص ها این طور بود اون وقت اعدامی خیلی کم میشد. چون معمولا خانواده زن پول رو نمیدن که مرد رو قصاص کنن ، دیه میگیرن و مرد هم قصاص نمیشه و این تبعیض است برای زنان که حق قصاص شون مثل مردا نیست((106))((106))


   
Azi واکنش نشان داد
پاسخنقل‌قول
فسیل
(@smhmma)
Famed Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 3077
 

خوب برای مردای مجرد و متعهل فرق نداره؟؟

اگر یکی مجرد باشه خانواده ای نداره که نان اورش باشه

پس دیگه نفقه ای نمی خواد

و البته با این چیزا نمی شه گفت دین طرف مرداست یا زناست

مثلا اگر زن مرتد توبه کنه بخشیده یم شه ولی برای مرد بخششی در کار نیست

ولی درهرصورت قانون عجیبیه

البته فک کنم بعضی موقع ها این قانونو درو زدن درسته؟؟

مثلا توی ماجرای اسید پاشیدنا دیگه نصف دیه مرد بالغ رو از خانواده ی قربانی نگرفتن درسته؟؟؟


   
پاسخنقل‌قول
صفحه 1 / 3
اشتراک: