سلام
همین طور که می دونین، شایدم نمی دونین. قبل از انسان ها نسناس ها روی زمین بودن.
به نظرتون چین؟
((10))
نسناس چگونه موجودی است؟
پاسخ اجمالی
«نسناس» به گونه های مختلفی توصیف شده است که به استناد برخی روایات، موجوداتی قبل از خلقت حضرت آدم (ع) بوده اند.
البته، بنابر دسته ای دیگر از روایات، گروهی از انسان ها به دلیل انجام گناهان زیاد و تقویت جنبه های حیوانی و دوری از جنبه های ملکوتی، از مصادیق نسناس دانسته شده اند.
پاسخ تفصیلی
در باره چیستی و ماهیت «نسناس» دیدگاه های مختلفی بیان شده است:
1. نسناس حیوان و موجودی موهوم است که آن را به شکل انسان تصور مى کنند، و در زبان متداول به معناى نوعى میمون است.
2. مخلوقاتی که از جهتی شبیه به انسان بودند و از جهت دیگری با آن فرق داشتند، و از نسل بنی آدم نبوده اند. لذا براساس برخی روایات و دیدگاه برخی از مفسّران، پیش از آفرینش آدم (ع)، موجوداتی به نام «نسناس» در زمین زندگی می کرده اند که بسیار مرتکب فساد و قتل و خونریزی می شده اند. به همین جهت، پس از آنکه خداوند فرمود: «من در روى زمین، جانشینى قرار خواهم داد»، فرشتگان گفتند: «پروردگارا! آیا کسى را در آن قرار مىدهى که فساد و خونریزى کند؟!». بنابراین، پرونده سوء پیشینه این مخلوقات، سبب بدگمانى فرشتگان نسبت به انسان شد، و او را به نسناس قیاس کردند.
گفتنی است که در برخی از روایات درباره نسل پیش از آفرینش آدم (ع)، نام «نسناس» ذکر شده و در برخی دیگر فقط به این گروه از موجودات پیش از خلقت آدم (ع) به صورت کلّی و بدون نام خاصّی اشاره شده است. در این جا، به دو روایت اکتفا می شود:
حضرت امام علی (ع) فرمود: «همانا خداى تبارک و تعالى دوست داشت تا موجودى را با قدرت بیکرانش بیافریند، در زمانى بود که از آفرینش جنّ و نسناس هفت هزار سال گذشته بود». این حدیث، زمان آفرینش گروهی از موجودات به نام «نسناس» را پیش از آفرینش آدمیان معرفى مى نماید.
امام محمدباقر (ع) در پاسخ به پرسش جابر بن یزید جعفی در این زمینه فرمودند: «گویا تو گمان می *کنی خداوند تنها این عالم را آفریده است و گمان می *کنی خداوند غیر از شما بشر دیگری نیافریده است. به خدا سوگند خداوند هزار هزار عالم آفریده است و هزار هزار آدم و تو در آخرین این عالم و از آخرین این آدم* ها هستی». ، در این حدیث، فقط اشاره به موجوداتی پیش از انسان هایی از نسل حضرت آدم (ع) اشاره شده و نامی از نسناس نیامده است.
3. با استناد به حدیثی، نسناس، نوعى از انسان ها و از نسل بنی آدم بودند که به جهت مسخ دارای یک دست و یک پا بوده و مانند حیوانات می چریدند . طبق این معنا، می توان گفت که، مصداقی از نسناس، در قوم عاد وجود داشتند و منافاتی با موجودات پیش از خلقت حضرت آدم (ع) ندارد؛ چرا که بنابر برخی از روایات، گروهی از انسان ها به دلیل انجام گناهان زیاد و تقویت جنبه های حیوانی و دوری از جنبه های ملکوتی، از مصادیق نسناس و آیه «إِنْ هُمْ إِلَّا کَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِیلًا»، دانسته شده اند.
تاپیک بالا بیاد.بعد از خوردن پست جدید پاک می شه((48))
من اینو الان دیدم...در مورد زندگی قبل از انسان..یه جا دیدم که این آیه رو به انسان های نواندرتال و غیره نسبت میدادن..که از درجه های هوشی و عقلی جسمی متفاوتی نسبت به انسان امروزی برخوردار بودند..ویکی از دلایل خلقت رو میشه این طور استناد کرد که بدن انسان در حال تکامل نسبت به شرایط محیطی...ولی میان این دودوره یعنی نئاندر تال ها و انسان امروزی هیچ حد فاصل و حایلی نیست ...یعنی انگار این رشته قطع شده و یهو یه موجود بسیار پیشرفته تر که امروزه به اون آدم میگیم روی زمین پدیدار شده...البته این بحث با فسیل شناسی در ارتباطه..
@VAMPIREARROW 53867 گفته:
من در مورد نسناس چیزای دیگه شنیدم. نسناس مثل یک زن زیباست که توی جاهای دور افتاده با فریب دادن مردها نسشون رو زیاد می کنن.
البته شایدم اشتباهه
بعید می دونم. اگه اینطوری بود از اون ها به عنوان دو رگه ها یاد می شد، بعد از مدتی هم نسلشون کم کم انسان می شد.
@VAMPIREARROW 53877 گفته:
خب منم گفتم از جایی شنیدم چون در مردم اجنه و پری و موجودات ماورایی هرکس چیزی میگه
فکرشو بکن اونا راجب ما چی می گن((42))
@VAMPIREARROW 53880 گفته:
اجنه ها و نسناس ها از بچه های قم وحشت دارن چیزی نمی تونن بگن
با ما اصفهانیا راحتن. ((215))
خب حتی توی قرآنم اومده که قبل از انسان موجودات دیگه ای وجود داشتن و مطمئن نیستم اسمشون نسناس باشه
نسناس اسطورهای است که گفته میشود نوعی جن است، که بدنش نیمی از اعضای انسان را دارد همانند یک پا یک دست و یک چشم. برخی معتقد اند که نسناس دو جنس نر و ماده دارد.
این نام گاهی در گذشته در متنهای زیستشناسی فارسی در برابر واژه میمون بکار میرفته که نام عمومی گروهی از آدمنمایان (گوریل، شمپانزه، اورانگوتان، گیبون) است.
در فرهنگ عامه به نوعی بوزینه بی دم هم اطلاق میشود.