دوباره سلام
موضوع این بار راجب به موضوع مورد علاقه ی همه ما کرم کتاب هاست:دی کتاب و کتابخانه .
وقتی که اسم کتابخانه میاد وسط، بیشترمون به یاد اون کتاب خونه های قدیمی میوفتیم که قفسه های بلندی داشت و پر از کتاب های خاک خورده با کاغذ پوستی بود. ولی این دفعه میخوام عکس هایی رو بهتون نشون بدم که تمام ذهنیت شمارو از کتابخونه و کتاب فروشی و غیره کلا عوض میکنه:دی
خب بریم ببینیم که چی داریم((62))
کتابخانه درختی
الکس جانسون ایدهی کتابخوانی در باجه تلفن، جاهای کوچک و فرودگاهها را مطرح میکند. جانسون در مقدمه خود مینویسد: «مفهوم اصلی کتابخانه در حال تکامل است: اصول ابتداییِ بسیاری از این کتابخانهها با کتابخانههای سنتی و دانشگاهی کاملا متفاوت است. مثلا برخی از کتابخانههای جدید اصلا نیازی به عضویت و کارت شناسایی ندارند، برخی دیگر نیز حتی از شما نمیخواهند کتاب را برگردانید!»
این کتابخانه که در عکس میبینید تنها کمی از یک قفس پرنده بزرگتر است. کتابخانه درختی در پارک لووا واقع شده و بخشی از جنبش «کتابخانه رایگان کوچک» است که در سال 2009 در ویسکانسین احداث شده است. نام کتابی که الکس جانسون نوشته «کتابخانههای غیرمحتمل» نام دارد و توسط انتشارات تایمز و هادسون چاپ شده است.
( این چیه دیگه واقعا؟((231)))
شاخههای علم و دانش
«دیدیر مولر» یک کتابخانه معلق است. بازدیدکنندگان میتوانند کتابها را ورق بزنند و هر کتابی که میخواهند را بردارند و کتاب خود را جای آن بگذارند. طراحی این مجموعه کاملا هنری است؛ به شکلی که حتی کسانی که نسبت به کتاب بیمیل هستند هم از اینجا خیلی خوششان خواهد آمد. پس از یک زلزله در کانتربری نیوزلند، یک یخچال به کتابخانه تبدیل شده بود. در پرتغال نیز کتابخانهای طراحی شده است که تنها یک نفر میتواند در آن واحد از آن استفاده کند.
( فکر کن تو یه همچین ارتفاعی بخوای کتاب بخونی((231)))
فراتر از کتاب
در سراسر جهان، معماران به کمک نیروهای خود آجر را روی ملاط میچینند تا بنای یک کتابخانه دیگر را احداث کنند. در کتابخانه دانشگاه سِیکِی ژاپن (عکس)، محفظههای سفینهای شکل و عایق صدا تعبیه شده که بحث و گفتگو بین دانشجویان را تشویق کند. کتابخانه دانشگاه بیرمنگام نیز در سال 2013 افتتاح شد که از پوشش گیاهی، گالری هنری و یک مرکز سلامت نیز در آن استفاده شده است. معمار آن فرانسین هوبن میگوید: «کتابخانههای مدرن با مفهوم سنتی آن تفاوت دارند.»
( خوشگله! ((62)))
دون کارت عضویت کتاب ببرید!
در شرق آلمان در «لوکن والده»، یک ایستگاه راهآهن مخروبه بازسازی شده و به جای آن یک کتابخانه مدرن ساخته شده است. ساختمان فرعیِ کج کنار آن نمایی از مس و آلومینیوم دارد که زیر نور آفتاب میدرخشد. پروژهای دیگر در 140 کیلومتری غرب ماگدِبورگ (عکس) احداث شده که قبلا به جای آن یک ساختمان متروکه متعلق به جمهوری دمکراتیک آلمان (آلمان شرقی) وجود داشت.
دفتر معماری کارو این ساختمان را طراحی کرده و «ساختار اجتماعی» هدف اصلی معماری آن بود. در این ساختمان سه پهلو که در فضای آزاد قرار دارد، 20 هزار کتاب وجود دارد که در قفسههای شیشهای گذاشته شدهاند. این مجموعه 24 ساعته باز است و اساس فعالیت آن «صداقت» است.
یک ایده خلاقانه
سالی تروت، طراح وسایل منزل است که در خانه خود در آستن تگزاس این قفسهها را طراحی کرده است. او کتابخانهای به ارتفاع 12 متر در منزل خود طراحی کرده که سه طبقه ارتفاع دارد. قسمتهای بالاییِ آن تنها توسط یک صندلی کششی، از نوع صندلیهای شیشهپاککنها، امکانپذیر است.
خب بله همین بود دیگه:دی حالا کتابخونه ی مدرسه ما جالبه که 10 نفر به زور توش جا میشن و ماهی یک بارم بیشتر نمیذارن بریم((119)) کتابم برداری و دیر تحویل بدی دیگه شک نکن که مردی((42)) به این میگن کتابخونه وگرنه این عکسا که همش سوسول بازیه )
وای کتابخونه رو ببین ادم دل می خواد بره توی ارتفاع درس بخونه(یاد جمله معروفی افتادم: واسابی: اگه از ارتفاع نمی ترسیدوم اِلان حال می کِردوم ولی چون از ارتفاع می تِرسوم دارماز حال می روم. 6 big hero)
ای بابا... باز من عکس کتابخونه دیدم جو زده شدم. فردا میرم کتاب میخرم
من از این کتابخونه ریلی ها خوشم میاد که اتاقو نصف می کنن :دی
ممنون بابت تاپیک ((48))