" یه حرف باهمه دوستان پیشتازی دارم "
((49))
احتمالا اگه به گوشتون رسیده باشه یه سری مراکز وافراد درهرشهری هستند که درهای بطری هارو جمع میکنن و بافروش اونها به مراکز بازیافت برای معلولین
بی بضاعت ویلچرمیخرن . واگه اهل اینستا باشید که 100% بیشترشنیدید .:>
حرف هایی هم درگوشه وکنار هست که این حرکت ازسوی سازمان محک کلید زده شده اما اصل واقعیت اینه :
(( شش معلول بیبضاعت تبریزی چندروز پیش صاحب ششدستگاه ویلچر شدند. این ویلچرها نتیجه حضور گسترده اهالی تبریز در یککارزار خیرخواهانه و محیط زیستی بود که توسط یکدختر جوان ٢٥ساله کلید زده شد. در این کارزار از مردم خواسته شده بود با جمعکردن سر بطری نوشابه، آبمعدنی، دلستر و بقیه ظروف پلاستیکی و تحویل آنها به مراکز تعیینشده، زمینه را برای خرید این ویلچرها فراهم کنند. این حرکت در ماههای پایانی سال قبل شروع، اما در فروردین امسال در تبریز فراگیر شد و درنهایت چندروز پیش درمجموع ٦٥٠هزار سر انواع بطری به وزن تقریبی یکتن گردآوری شد.
گردانندگان کارزار درنهایت همه این سر بطریها را به سازمان بازیافت شهرداری تبریز فروختند و با پول آن ویلچرهای وعده دادهشده برای شش معلول بیبضاعت ساکن این شهر را خریداری کرده و در مراسمی ویژه به آنها تحویل دادند. در همه ماههای گذشته سالی که رو به پایان است، اینکارزار چنان گسترده و فراگیر شده بود که رقابتی جدی بین تعداد زیادی از اهالی شهر تبریز برای جمع کردن هرچهبیشتر سر انواع بطری درگرفت.
نام ایدهپرداز و گرداننده اصلی این کارزار «سپیده جلالی» است، او در رابطه با چندوچون آغاز این حرکت میگوید در روزهای ابتدایی به تنهایی تلاش میکرد سر بطریهایی که هرجا میبیند را گردآوری کند، چندروز بعد خواهرش و در ادامه نیز همکلاسیهای او در دانشگاه هنر تبریز به او پیوستند، در ادامه کار به شبکههای اجتماعی رسید و سرانجام فراگیر شد و بیشتر جوانان و خانوادههای تبریزی به کارزار پیوستند. حاصل کار هم درنهایت گردآوری یکتن پلاستیک از سر بطریهای مصرفشده در این شهر بود . ))
دراین ایده از مردم خواسته شد سر بطری جمع کنند، اما چرا سر بطری؟ دلیل خاصی داشت که سر بطری پیشنهاد داده شد؟ مثلا چرا خود بطریها را جمع نکنیم؟
سر بطریها کوچک و کمحجم هستند. جمعآوری آنها راحتتر است و معمولا در همهجا پس از مصرف رها میشوند و باتوجه به رشد صنعت بستهبندی تنوع بیشتری را شامل میشوند، پیشنهاد گردآوری سر بطری بهدلیل همین فراوانی و کمحجمی، مشارکت افراد بسیاری را ممکن میکرد.
از شهرهای دیگر غیر از تبریز هم کسانی با این کمپین همکاری کردند که سر بطری بفرستند.
از تمامی شهرهای استان آذربایجان شرقی و غربی و تهران سر بطری فرستاده شد. یکی از نکات جالب این بود که تمامی دانشجویان غیر بومی ساکن تبریز، پس از اینکه به شهر خودشان میرفتند با سر بطری برای کمپین به تبریز برمیگشتند.
با خرید ویلچرها کارزار تمامشده محسوب نمیشود وهمچنان ادامه دارد
کمیپن همچنان ادامه دارد. خانم سپیده جلالی ذکرکرده که : امیدوارم با توجه به آگاهی و مشارکت و همراهی مردم بتوانم این ایده را توسعه داده و درکنار سر بطریها، جمعآوری مواد دورریختنی دیگری مثل کاغذهای باطله را آغاز کنم.
/
'@-@بایه سرچ کوچیک توی شهرتون میتونید مرکزدریافت این در های بطری رو پیداکنید.کارکوچیکیه ولی خیلی کمکه ... هم به اون افراد ، هم به کاهش آلودگی محیط زیست کشورمون...
محک هم با تحسین این کار یاد آور شده که باید همه ی درهاى بطري پلاستيكى جمع آورى شده و كمكهاى مرتبط در اين خصوص رو به مراكزى كه مبدع اين حركت ارزشمند هستند اهدا کرد تا اين اقدام جهانى از هدف اصلى خود، منحرف نشه . موسسه خیریه محک از همه مخاطبان و علاقمندان به همیاری درخواست کرده تا با کمک به حفظ ارزشهاي اين مؤسسه و احترام به حقوق مادى و معنوى اين اقدام همراهى كنند .
((123))همیشه پیشتاز باشید((123))
((86))" ما باهم این حرکت روشروع کردیم.....شما هم یاری دهنده وهمراه این گروه و راه باشید "((86))
((13))
fatima star@
عالیه!((46))خب ببین اون آدرس ها محل گرد آوری این درهای بطریه.توبعدازاین که درهای بطری هارو جمع کردی به این محل ها باید تحویل بدی.((100))آدرس رو نوشته.اون پایین هم یکیش شماره تماس داره((201))
والبته یه چیزی هم هست...تو بعضی ازاستانای کشور توی شهرمرکزی جمع میشه.یعنی متاسفانه توی نواحی اطراف اون شهر یه پایگاه جمع آوری نیست.میتونی خودت شروع کننده اش باشی((71))