فضا همیشه برای انسان جالب توجه بوده و ظهور فناوریهای جدید تنها تا حدودی توانسته برخی اسرار کیهان را برای انسان آشکار کند.
تلسکوپهای زمینی و فضایی در کنار برنامههای کامپیوتری تا حدودی برخی از زیباییهای فضا را در تصاویر خود آشکار کردهاند که در این جا، برخی از این تصاویر به نمایش گذاشته شدهاند.۱- خورشید به شکل غیر قابل درکی بزرگ استهمه ما میدانیم که خورشید بزرگ است اما این تصویر که بخشی از مجموعه بزرگ در مورد اندازه اجسام نجومی جان برادلی است، بر وسعت این ستاره در چنان مقیاسی تاکید دارد که برای مغز کوچک انسان غیرقابل درک است. شاید زمین در تصور بشر جای بزرگی باشد که سفر در اطراف خط استوای آن در یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ پر سرعت حدود ۴۲ ساعت بطول خواهد انجامید، اما در برابر، همین سفر در اطراف خورشید با سرعت مشابه حدود شش ماه طول خواهد کشید.
۲- فاصله ماه تا زمین بسیار زیاد استدر مقایسه با وسعت کلی فضا، ماه خیلی نزدیک محسوب میشود و حدود ۳۸۴ هزار کیلومتر از زمین فاصله دارد. اما در مقایسه با تجربیات روزانه انسان، فاصله اجرام سماوی با یکدیگر بسیار زیاد است. در فاصله بین ماه و زمین میتوان هر هفت سیاره منظومه شمسی از جمله زحل و مشتری را که ۹ تا ۱۱ برابر زمین هستند، در کنار هم جا داد.۳- زمین از روی مریخ مانند نقطۀ ریز در آسمان استزمین از منظر دومین سیاره نزدیک به آن تنها شبیه به یک نقطۀ کوچک در صفحه رادار است. این تصویر که توسط کاوشگر کنجکاوی به ثبت رسیده، دقیقا زمانی را نشان میدهد که دو سیاره نسبتا (۱۵۹ میلیون کیلومتر) به هم نزدیک بودهاند.
۴- آمریکای شمالی روی سیاره مشتری چگونه بنظر میرسد؟سیاره مشتری برای اندازه بزرگش شناخته شده است، اما در یکی دیگر از تصاویر جان بردلی، میزان بزرگی این سیاره با آمریکای شمالی مقایسه شده است. لکه بزرگ سرخ مشتری – گردبادی که اولین بار در سال ۱۶۵۵ مشاهده شد- در حال کوچکتر شدن است، اما همچنان چندین برابر بزرگتر از آمریکای شمالی است.مشتری و سایر سیارات غول پیکر گازی بسیار بزرگ هستند، زیرا دمای سردتر به آنها اجازه برخورداری از گازهای سبکتری مانند هیدروژن و هلیم را میدهد که در سیارت صخرهای و داغتر نزدیک به خورشید وجود ندارند.
۵- اگر زحل جای ماه بود…یکی دیگر از راههای درک بزرگی ستارگان غولپیکر، تصور کردن آنها در جایگاه ماه است. ران میلر این کار را با تصویر از ماه کامل بر روی دره مرگ انجام داده و سپس هر سیاره را در جای آن قرار داده است. در این تصویر، سیاره زحل جای بسیاری را در آسمان از آن خود کرده و گرفتهای خورشیدی احتمالا ساعتها به طول خواهد انجامید. همچنین عواقب گرانشی قرار گرفتن زحل بجای ماه بسیار ویرانگر خواهد بود.
۶- حتی یک دنبالهدار هم بسیار بزرگ استدر این تصویر، دنبالهدار ۶۷P/C-G بر روی لسآنجلس دیده میشود که کاوشگر فیلائه در نوامبر ۲۰۱۴ روی آن فرود آمد. از لحاظ فضایی، دنبالهدار بسیار کوچک بوده و تنها ۵٫۶ کیلومتر وسعت دارد. اما در این تصویر میتوان مشاهده کرد که اجسام ریز فضا بسیار بزرگتر از تصورات انسان هستند.
۷- همه تاریخ آمریکا طی یک دور مدار پلوتو رخ داده استتنها اندازه اجسام فضایی نیست که ذهن انسان را درگیر میکند، بلکه وسعت بازههای زمانی است که رویدادهای فضایی در آن رخ میدهند. مدار پلوتو بدور خورشید ۲۴۸ سال زمینی طول میکشد. به عبارت دیگر، کل تاریخ آمریکا در یک دور پلوتو در اطراف خورشید رخ داده است. زمانی که پلوتو آخرین بار در موقعیت کنونی خود قرار داشت، هنوز هوانوردی اختراع نشده بود. این نقشه توسط تیم نیو هورایزنز ناسا منتشر شده که در انتظار ملاقات نخستین فضاپیمای بشری با پلوتو در ماه ژوئیه هستند.
۸- پلوتو حتی در لبه منظومه شمسی هم نیستبسیاری از انسانها تصور میکنند که سیاره کوچک و سرد پلوتو در لبه خارجی منظومه شمسی قرار دارد، اما فاصله این سیاره کوتوله بسیار دورتر از واقعیت است. مدار پلوتو در داخل جعبه کوچک آبیرنگ مرکز نقشه زیر قرار دارد که ورای آن، کمربند کویپر و سپس ابر اوورت است که تصور میشود هزاران برابر دورتر از نپتون و در نیمه راه ستاره همسایه منظومه شمسی است.
۹- ستارگان دیگر بسیار غول پیکر هستنداگر منظومه شمسی را ترک کنید، با ستارگان دیگری روبرو خواهید شد که خورشید در برابر آنها به کوچکی زمین در برابر خورشید است. حتی بزرگترین ستارگان مانند آنتارس و بتلگئوس نیز در برابر ستارگان دیگر به همین کوچکی هستند. به همین شکل در جهان، مقیاسهای وجود دارد که برای مغز انسان به هیچ وجه قابل تصور نیست.
۱۰- همه ستارگان قابل مشاهده در حلقه زرد قرار دارنداگرچه ستارگان غولپیکر هستند، اما کهکشان راه شیری از آنها بسیار بزرگتر است. این تصویر که کل کهکشان را نشان میدهد، به نمایش این تفاوتها پرداخته است. حلقه زرد رنگ با فاصله ی ۱۶ هزار سال نوری دورترین فاصله ی یک ستاره است که با چشم غیر مسلح در آسمان شب می توان مشاهده کرد.
۱۱- کهکشان راه شیری بخشی از ابر خوشه ای با ۱۰۰ هزار کهکشان استکهکشان راه شیری با وجود گستردگیاش، تنها یکی از صدهزار کهکشان جهان ِ اطراف ما میباشد. دانشمندان اخیرا ۱۰۰ هزار کهکشان نزدیک راه شیری را نقشهبرداری کرده و دریافتهاند که کهکشان ما جزئی از یک ابرخوشه کهکشانی گستردهتر به نام لانیکیا است. این ابرخوشه از چندین شاخک ساخته شده و راه شیری در یکی از دورترین شاخکهای آن قرار گرفته است.
همچنین این ابرخوشه در کنار یک ابرخوشه کهکشانی دیگر موسوم به برساووش-حوت قرار دارد که در مسیر متضاد در حال حرکت است و بنظر میرسد که هر دو در یک شبکه گستردهتر قرار گرفتهاند که از شبکههای متراکم ابرخوشه کهکشانی ساخته شده و با حفرههای نسبتا خالی در حال جایگزینی هستند.منبع: vox.com&bigbangpage
من خودمو تو خونه مون گم نکنم مهمه
چه برسه زمینو در یرابر اینا بسنجم...
- - - - - - - - - به دلیل ارسال پشت سر هم پست ها ادغام شدند - - - - - - - - -
واقعا عالی بود من در روزگار مدرسه معلممون اومد برامون کهکشانو توضیح داد هچکی هیچی نفهمید ولی من درکش کردم و واقعا برام قشنگ بود!! اوایلم میخاستم هوا فضا برم درس بخونم اما خاهر بزرگ ترم گفت فیزیک زیاد داره و شاید نتونی پسش بر بیای از اون جا که خونه ما جلوش حیاط بزرگی داره ماه وآسمونو میدیدم و خیلی نگاه میکنم تا خوابم ببره و از دور بودن و وسعت زیادش میترسیدم و مثل پدری که برا بچه دو سالش سایه کرده....!!!! عاشق این عکسام خیلی قشنگه
من عاشق فضام..یه قدرت عظیم..یه حس فوق العاده..اصلا نمیشه توصیفش کرد..پر از شگفتی ...آخر سرم نشون دهنده ی قدرت لایزال الهیه..ممنون از تاپیکت دوست عزیز..اگه ممکنه بازم از این مطالب قرار بده..
پ.ن:من خوندم کل کابنات در شش روز آفریده شده...انسان در چهل روز..
انسان چقدر عظیم تر و گسترده تر و پیچیده تر از کائناته که اینطور زمان برده؟
واقعا جزاب بود مخصوصا امریکای شمالیه ...اینکه ببینی با اینکه بدونی یا بهش فکر کنی واقعااا فرق داره .