Header Background day #27
آگاه‌سازی‌ها
پاک‌کردن همه

نظریه طبقه تن آسا

1 ارسال‌
1 کاربران
4 Reactions
1,114 نمایش‌
Araa
 Araa
(@araa_mc)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 548
شروع کننده موضوع  

نظریه‌ی طبقه‌ی تن‌آسا، نخستین و معروف‌ترین کتاب وبلن است که در آن بسیاری از معیارهای رفتار انسان به چالش کشیده می‌شود. او با طنزی ویرانگر، توخالی بودن معیارهای سلیقه، آموزش، لباس، و فرهنگ طبقهٔ تن‌آسا را افشا می‌کند. به گفته‌ی وبلن، طبقه‌ی تن‌آسا معیارهایی را می‌پروراند که هر فردی در هر سطحی از جامعه، به‌گونه‌ای وادار به رعایت آن می‌شود. نشانه‌ی بارز عضویت در طبقه‌ی تن‌آسا، پرهیز از مشقت کار تولیدی و موفقیت در مصرف تظاهری است.

وبلن با نگاهی نقادانه به سراسر جامعه نظر می‌اندازد. آماج اصلی نقد او، اثبات توخالی بودن فلسفه‌ی سرمایه‌داری و استفاده‌ی نادرست از ثروت است. مصرف تظاهری ــ که ابتکار شخصی وبلن است ــ از دید انتقادی او، معیار اعتبار در جامعه‌ی مرفه شناخته می‌شود.

به گفته‌ی سی. رایت میلز، وبلن بیشتر یک تاریخدان است تا دانشمند اجتماعی. کتاب نظریه‌ی طبقه‌ی تن‌آسا اثری بنیادی برای هر دانشجوی تاریخ، سیاست، جامعه‌شناسی و روان‌شناسی است.

تالارگفتمان 1

***

به هر حال گذشت از این موضوع که من عاشق اینجور کتاب های اجتماعی هستم که از درون مایه طنز هم بهره مند باشد اما قطعا از دیدگاه یک بی طرف (نگاه بدبینانه به کتاب :دی) میتونم اطمینان کامل بدم که خواندنش خالی از لطف نیست.

طبقه ی مرفه یا به گفته کتاب تن آسا، درواقع بورژوازی مدرن هست. البته در تمام کتاب نویسنده سعی بر نقد این جامعه ندارد و بیشتر نقد نویسنده متوجه ی طبقه نو کیسه (خرده بورژوا) هست و رفتار ها و تمایلات آنها برای کنترل منافع مالی و در نظر گرفتن جامعه و... هست. به واقع حتی میشه گفت که این کتاب در تیکه هایش نظام سرمایه داری رو هم مورد عنایت قرار داده! (:

پ.ن1: اونایی که فکر میکنن این کتاب تخصصی هستش و یا به نوعی حوصله این بحث های پیچیده رو ندارن باید بگم که این نویسنده به شیوه ی توصیفی تحلیلی نوشته و شما نیاز نیست منتقد اجتماعی باشید تا بفهمیدش اما شاید بعد از خوندن کتاب به منتقد اجتماعی تبدیل شید!

پ.ن2:کتاب در ۴۰۰ صفحه توسط نشر نی چاپ شده و قیمت اون رو ۲۴هزار مشخص کردن که البته در بعضی سایت ها که نگاه کردم تا ۱۹ هزار تومن و ۱۵ هزار تومن هم بود.

طبق معمول پذیرای نظرات شما، حسابی هستیم (:


   
fatan، Azi، فسیل و 1 نفر دیگر واکنش نشان دادند
نقل‌قول
اشتراک: