بعضی از خوانندگان با شنیدن اسم کتابهای فانتزی ذهنشان سریع به سمت موجودات و اتاقهای جادویی میرود. بقیه هم به فکر جادوگری در شهری معروف مانند شیکاگو یا تفنگداری در غرب وحشی شگفت انگیز میافتند که البته همین نوع تفکرات زیبایی بخش این ژانر از کتابها میشود.کتابهای فانتزی تاکنون در ساخت دنیاهای جدید، انواع و اقسام جادو و سیستمهای جادویی موفق بوده اند. فکر نمیکنم فانتزی خوانی باشد که نام هری پاتر به گوشش بخورد و یاد هاگوارتز نیفتد. یا نام لارتن کرپسلی را بشنود و کوهستان اشباح را به تصویر نکشد. فانتزی ناممکن را ممکن میسازد. مثلا در دنیای فانتزی، اینکه یک پری عاشق انسانی شود، یا کودکی خیابانی، به جادو دست پیدا کند امری طبیعی است. (البته اینها را برای پدر و مادرها تعریف نکنید.)فانتزی، خواننده را به دنیایی معرفی میکند که میتواند ساعت ها بدون خستگی در آن غرق شود و لذت ببرد. در واقع فانتزی دارای قدرتی حماسی و زیبایی تابنده ای است.هر ساله تعداد بسیاری کتاب فانتزی وارد بازار میشوند، آنقدر زیاد که جدول رده بندی لحظه ای خالی نمیماند.در این تایپیک و نه تایپیک دیگه، این ۱۰ اثر رو معرفی میکنم و انشاالله در موردشون نظر میدیم و نقدشون میکنیم.این ۱۰ اثر رو مجلهی اینترنتی شهر، به عنوان برترین فانتریها معرفی کرده.خب. این اولین مجموعه:
گروهان سیاه نوشته گلن کوک (۱۹۸۴)
20229966291128741449
افسانه های خوب فانتزی متکی بر چگونگی ساخت جهان هستی هستند، و “گروهان سیاهِ” گلن کوک، دارای این ویژگی است. داستان بیش از ۴۰۰ سال از تاریخ را در ده کتاب، سه داستان زیر مجموعه و تعداد زیادی داستان کوتاه که داستان اصلی را دنبال میکنند، در بر میگیرد. با اینکه نام داستان همیشه گویای ماجراجوییهایی که در داستان وجود دارد نیست، اما برای چنین داستانی شایسته ترین نام انتخاب شده است.
خلاصه: حاکم جادوگری بینهایت قدرتمند است که توانایی تبدیل خشنترین دشمنانش را به خدمتکارانی وفادار دارد حتی آنان که جادویی برابر با جادوی او دارند. نیرومندترین قربانیانش ده تن تسخیرشدگان یا به طور خلاصه تسخیرشدگان خوانده میشوند. با یاری همسرش، بانو (کسی که مهارت جادوگریاش در رتبهی دوم پس از حاکم است) قلمرویی مییابد که برای شرارت بیهمتاست. آن مکان را شخصی شورشی به نام رزِ سپید برانداخته است ولی نه آن زن و نه هیچ جادوگر شورشی دیگری آنقدر قدرتمند نبودند که بتوانند حاکم، بانو، یا تسخیرشدگان را نابود سازند. نهایت کاری که از پس آن برآمدند بیهوش کردن آنها و محبوس کردنشان بود. زندانشان مکانی با نام ماهورتپه بود. آنها درون تپههای ماهور مدفون شده بودند.
پس از گذشت چهار قرن، جادوگر بومنز با گذر از ماهورتپه بانو را بیدار میکند تا از او مهارتهایش را بیاموزد. بانو کنترل را به دست میگیرد و آزاد میشود؛ بومنز را در حالت روحانی نیمه نامیرایی اسیر میکند. سپس تسخیرشدگان را آزاد میسازد اما به حاکم خیانت و او را همان جا رها میکند و برای احیای امپراتوری به پیش میرود. همانند گذشته، شورشیها برخاستند و این بار محفل هجده تن رهبریشان میکرد. محفل متشکل از جادوگرانی بود که به تنهایی یارای مقابله با تسخیرشدگان را نداشتند اما همواره در اهدافشان متحد بودند. از سوی دیگر تسخیرشدگان به همان مقدار که با شورشیها جنگ دارند، میان خودشان نیز در نزاع هستند.
از سویی دیگر گروهانسیاه، از طرف یکی از تسخیرشدگان با نام روحبند ناخواسته و نا آگاه به خدمت بانو در میآیند و به خواست او میجنگند. طبیب، سرگذشت گروهان را در این دورهی پر مخاطره بازگو میکند . . .
خب. اینم از دومین فانتزی برتر از نظر مجلهی اینترنتی شهر:
امپراطوری شکسته نوشته ی مارک لارنس(۲۰۱۱)
68653293475288160415
مجموعه ی امپراطوری شکسته یمارک لارنس که جنگی حماسی در پیرامون داستان زندگی یک خانواده را در بر میگیرد، یک مجموعه ی فانتزی چندلایه را به وجود آورده که در جادوی سیاه غوطه ور است. زخم های فیزیکی و روحی ایجاد شده پس از تماشای به قتل رسیدن مادر و برادرش در جرج آنکرت، لقبدار «شاهزادهی تیغه ها» ، باعث شده تا او از کودکی رنج دیده به رهبری سنگدل که به رقابت برای رسیدن به تاج و تخت پرداخته است تبدیل شود. آن سوی شخصیتهای جالب (که گاهی شرور هستند)، مجموعه ی لارنس، داستان جنگیدن بیش از حد معمول این جوان برای متحد کردن منطقه را با یک ویژگی ارائه میکند: این شخصیت، هیچ ردی از قتلهای خود به جای نمیگزارد.
این از سومین کتاب برتر فانتزی.
با توجه به این که فیلمشم ساختن، و هرکس اینو نخونده باشه اصلا کرم کتاب نیست، همه میشناسنش دیگه...
افسانه ی نارنیا نوشته ی کلایو استیپلز لوییز (C.S. Lewis) (1950)
87000836407510307525
«پلی» دختربچهای است که با پسری به نام «دیگوری» آشنا میشود. مادر دیگوری سخت بیمار است و او باید همراه مادر نزد دایی «اندرو» و عمهاش زندگی کند. دایی اندرو مردی جادوگر است که سعی دارد به دنیاهای دیگر راه یابد و برای عملی کردن آن نیاز به دو کودک دارد. او با سحر و جادو و به وسیلهی دو حلقهی سبز و زرد، دیگوری و پلی را به دنیای دیگری میفرستد. آنها در آنجا برکههایی را میبینند که هر یک به دنیایی دیگر میرود. دیگوری سعی دارد در دنیاهای دیگر دارویی برای بیماری مادرش بیابد. سرانجام او به همراه پلی به دنیایی راه مییابد که آفرینندهی آن، شیری به نام «اسلان» است و آن دنیا« نارنیا» نام دارد. دیگوری به دلیل فریبی که میخورد باعث میشود ساحری به نام «جیدیس» به دنیای نارینا، که دنیایی عاری از بدی است، راه یابد . . .
چهارمین کتاب برتر فانتزی از نظر مجلهی اینترنتی شهر:
افسانه ی پریداین نوشته ی الکساندر ال لوید ( ۱۹۶۴)
21123941087494227381
بخشی از کتاب: آدان گفت: “من در جنگهای زیادی شرکت داشتم ولی با همین دستها گل و گیاه هم میکارم و محصولاتم را درو میکنم و در همین مدت به خوبی فهمیدهام در مزرعهای که خوب شخم زده شده، افتخار و آبروی بیشتری هست، تا مزرعهای که غرق خون باشد.”
این افسانه که زندگی پسری به نام «تاران» که کارش نگهداری از خوک بوده و دوستانش را در بردارد، داستانی است هم فانتزی و هم مملو از انسان. در نتیجه این داستان مقدمه ی بسیار خوبی برای این ژانر از کتاب هاست؛ تاران، ایلانوی، فلودر اف فلام، جرجی و دُلی شخصیتهایی هستند که در کنار موجودات جادویی مشهور و شیرهای سخنگوی دیگر خود را در ذهن خوانندگان جا میاندازند.
پنجمین کتاب برتر فانتزی از نظر مجلهی اینترنتی شهر:
برج تاریک نوشته ی استفن کینگ (۱۹۸۲)
04868798697700679781
استفن کینگ مجموعه کتاب «برج تاریک» خود را در ۷ جلد منتشر کرد و هر جلد شامل یک سری حادثه و ماجراجویی
مستقل میشود. خط اصلی داستان کتاب، در یک دنیای نامتوازن اتفاق میافتد که شباهت زیادی به غرب قدیم دارد. شخصیت اصلی داستان جوانی است که از او به عنوان آخرین عضو یک نسل رو به انقراض اسم میبرند. این جوان یک وظیفهی مهم تاریخی به عهده دارد و باید به جستجوی برج مخصوصی بپردازد که گفته میشود مرکز زمین است. نسلی که این جوان متعلق به آن است، مالک چیزی هستند که از آن به نام تک تیراندازان و سلحشوران یاد میشود. اولین جلد کتاب کینگ با نام «برج تاریک: هفت تیرکش» در سال ۱۹۸۲ منتشر شد. از همان زمان، هر دو صنعت سینما و تلویزیون به دنبال آن بودند تا امتیاز برگردان سینمایی و تلویزیونی آن را خریداری کنند، اما کینگ که قصد داشت این کتاب اکشن – ماجراجویانه را به صورت یک مجموعه کتاب نوشته و منتشر کند، با این درخواست مخالفت کرد. آخرین جلد کتاب بالاخره در سال ۲۰۰۴ منتشر شد. هر هفت جلد کتاب در طول این سال ها، جزو کارهای موفق و پر خواننده دنیای ادبیات بودهاند و هر یک از آنها در زمان انتشار، در صدر کتابهای پر فروش هفته قرار گرفته و برای چندین هفته این مقام را برای خود حفظ کردند. هر قسمت و جلد کتاب برج تاریک هم یک نام یدکی و مستقل را با خود حمل میکردند.
اطلاعات غلطه ! اولا نارنیا س نه نارینا دوما ، فیلم ها از کتاب های شماره دو ، چهار و پنج ساخته شدن .
با این حال مرسی اون جمله ت که گفته بودی هر کی نخونده کرم کتاب نیست کاملا درسته ^^
@Celaena Sardothien 103585 گفته:
اطلاعات غلطه ! اولا نارنیا س نه نارینا دوما ، فیلم ها از کتاب های شماره دو ، چهار و پنج ساخته شدن .
با این حال مرسی اون جمله ت که گفته بودی هر کی نخونده کرم کتاب نیست کاملا درسته ^^
امم. سلام. من خودم متوجه برخی اشکالات شدم.
ولی من این متن رو از توی مجلهی اینترنتی شهر، کپی، پیست کردم. به همین خاطر دوباره نخوندمش.
وگرنه با توجه به جملهای که گفتم میدونم نارنیا است نه نارینا. تازه این یه اشتباه تایپی بود و تو تیتر نارنیا نوشته شده.
به هر حال درستش میکنم. ممنون از اطلاعرسانیت.
خیلی ممنون از پست جالبت
درضمن 4 جلد این مجموعه توسط سایت پیشتاز تایپ شده. تو این لینک تاپیک میتونید لینک تمام جلدها رو پیدا کنید.
نغمه ی یخ و آتش برترین فانتزی البته باید گفت کتاب های تالکین از مارتین برترند ولی این علاقه ی شخصیمه
باید توجه داشته باشید که چند تا از این مجموعهها اصلا در ایران ترجمه نشدن و این مطلب در سطح جهانیه، مثلا همین کتاب گروهان سیاه تازه در حال ترجمهاست.
خب اینم از پنجمین مجموعه:
پرونده های درسدن نوشتهی جیم بوتچر (۲۰۰۰)
پرونده های درسدن، یک مجموعه ی بسیار هیجان انگیز و جالب است که شخصیت اصلی آن «هری درسدن» یک کاراگاه مسائل ماورایی است. هری به خاطر دانش و توانایی هایی که دارد، میتواند پرونده هایی را حل کند که افراد عادی قادر به انجام آن نیستد که این موضوع باعث هیجان انگیز شدن زندگی او میشود. البته مسلماً در دنیای جرم و جنایت، آن هم وقتی که پشت پرده موجودات و افراد با استعدادها و توانایی های ماورایی وجود دارند، خطرات زیادی هم در کمین خواهد بود!!
سریالی با همین نام بر اساس این کتاب با بازی پل بلکتورن نیز ساخته شده است.
ششمین مجموعه
قانون اول نوشته ی جو ابرکرومبی (۲۰۰۶)
لوگان نه انگشتی، بربر بدنام، سرانجام بدشانسی میآورد. او در میان تعداد زیادی از افراد دشمن گرفتار آمده و در آستانهی تبدیل شدن به یک بربر مرده است، و بدین گونه پشت سرش هیچ چیز به جز سرودهای بد، دوستان مرده و تعداد زیادی دشمن خوشحال باقی نمیگذارد. فرمانده نجیبزاده جزال دن لوتر، افسر بیپروا و نمونهی بارز یک آدم خودخواه، در ذهنش هیچ چیز خطرناکتری از سرکیسه کردن دوستانش در ورق بازی و خیالبافی دربارهی شکوه و افتخار در میدان شمشیر ندارد. اما جنگ فرا میرسد و بر روی میدان نبرد یخ زدهی شمال، آنها با قوانین خونین مبارزه، با یگدیگر میجنگند. مفتش عقاید، گلوکتا، شلی که شکنجهگر میشود، هیچ چیز را بیشتر از دیدن جزال که در یک تابوت به خانه بازگردانده میشود، دوست ندارد. اما سپس گلوکتا از همه متنفر میشود. جادوگر بایاز وارد میشود. یک پیرمرد تاس با خلق و خویی وحشتناک و دستیاری احساساتی، او توانست که به جادوگر اول تبدیل شود، او توانسته که شیادی تماشایی باشد، اما او هر چیزی که هست، در صدد است تا زندگیهای لوگان، جزال و گلوکتا را کاملا مشکلتر از قبل سازد. توطئههای قتل آشکار میشوند، حسابهای قدیمی، آمادهی تسویه شدن هستند، و خط بین قهرمان و تبهکار آنقدر تیز است که خون به پا شود.
هفتمین مجموعه:
هری پاتر نوشته ی جوناه رولینگ (جی کی رولینگ)(۱۹۹۷)
مجموعه ای که بعید میدانم کسی نام آن به گوشش نخورده باشد. مجموعه ای بسیار پرفروش و موفق که سری فیلم های آن نیز ساخته شده و پرفروش بوده اند. داستان از کودکی پسری به نام هری پاتر شروع میشود که پدر و مادر خود را از دست داده و خاله اش سرپرستی او را به عهده دارد. او مجبور به تحمل رفتارهای ظالمانه ی خاله، شوهرخاله و پسرخاله ی لوس خود دادلی است. تا اینکه روزی فردی به خانه ی آنها پا گذاشته و ادعا میکند که هری یک جادوگر است و قصد او از آمدن به آنجا بردن هری به مدرسه ی جادوگری هاگوارتز است. ماجرای اصلی از همینجا شروع می شود. هری وارد مدرسه شده و شروع به فراگرفتن دروس جادوگری میکند. همه چیز خوب پیش می رود تا موقعی که پای «لرد ولدومورت» بد ذات به داستان باز میشود. فردی که پدر و مادر هری را کشته و در کشتن هری با شکست مواجه شده و تنها زخمی صاعقه مانند بر روی پیشانی وی بر جا گذاشته است. توصیه ی ما به شما این است که اگر تا به حال به سمت این مجموعه ی شگفت انگیز نرفته اید، حتما این کار را انجام دهید، چون اگر آن را نخوانده اید، به قول معروف نصف عمرتان بر فناست.
مرسی پستت خیلی خوب بود
فقط یه سوال اینا الان به ترتیبن؟اگه هستن پس چرا هری پاتر انقدر اخره؟ قشنگ تر از این کتاب نخوندم و ندیدم تو عمرم حقش نیست انقدر ته باشه!
@Nina-kh 103886 گفته:
مرسی پستت خیلی خوب بود
فقط یه سوال اینا الان به ترتیبن؟اگه هستن پس چرا هری پاتر انقدر اخره؟ قشنگ تر از این کتاب نخوندم و ندیدم تو عمرم حقش نیست انقدر ته باشه!
سلام عزیزززززم.
خواهش میکنم.
امممم.
نه. شما نگاه کن. کلا ده تا رو گفته. از سال نوشته شدن. مثلا قبل از هری پاترو گفته، تاریخ بعدش رو هم گفته. اگه گروهان سیاه بهترین بود، خیلیامون اسمشو شنیده بودیم و زودتر هم ترجمه میشد.
ارباب حلقه ها نوشته ی جان رونالد روئل تالکین ( ج.ر.ر.تالکین)(۱۹۵۴)
ارباب حلقهها، رمانی خیالپردازی–حماسی به قلم ج.ر.ر. تالکین واژه شناس و استاد دانشگاه آکسفورد نگارش شده است. این داستان ادامهای بر اثر پیشین تالکین با نام هابیت است که داستانی فاتنزی داشت. این کتاب طی ۱۲ سال از سال ۱۹۳۷ تا ۱۹۴۹ که بیشتر آن در زمان جنگ جهانی دوم بوده نگارش شده است. اگر چه این کتاب در بین خوانندگان به شکل یک سه گانه جا افتاده است، اما در ابتدا بنا بود تا این اثر جلد اول کتاب سیلماریلیون باشد که نویسنده بخاطر دلایل اقتصادی تصمیم گرفت تا جلد دوم را حذف کند، و کتاب ارباب حلقهها را در سال ۱۹۵۴ تا ۱۹۵۵ در سه جلد منتشر کند. از آن زمان تا کنون، کتاب ارباب حلقهها بارها تجدید چاپ شده و به زبانهای زیادی ترجمه شده است، و هم اکنون یکی از مشهورترین و تاثیرگذارترین کتابهای ادبیات در قرن ۲۱ میباشد. ارباب حلقهها در سال ۱۹۵۴ و ۱۹۵۵ در سه جلد – با عناوین یاران حلقه، دو برج و بازگشت پادشاه – چاپ شده است.