Header Background day #01
آگاه‌سازی‌ها
پاک‌کردن همه

معرفی کتاب نیکولا کوچولو

5 ارسال‌
3 کاربران
3 Reactions
773 نمایش‌
abramz720
(@abramz720)
Noble Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 869
شروع کننده موضوع  

نیکولا کوچولو

سامپه – گوسینی/ ترجمه‌ی ویدا سعادت
نشر هرمس/ چاپ دهم/ ۱۳۸۹
((132))تالارگفتمان 1

من مجموعه‌ی «نیکولا کوچولو» را از مدت‌ها قبل می‌شناختم، اما چون هیچ کدام از مجلدات آن را نخوانده بودم گمان نمی‌کردم که کار چندان دندان‌گیری باشد.((95))

چندی پیش که عازم سفری به خارج از کشور بودم، دوستی از من خواست که کتاب‌های «نیکولا کوچولو» را برای‌اش بخرم و ببرم.((209))

از شما چه پنهان، در فرصت سفر و فراغت‌هایی که قبل از دیدار آن دوست دست داد، کتاب‌ها را به قصد تورق دست گرفتم و آن‌قدر جذاب و خوش‌خوان بودند که دو جلدشان ـ «دردسرهای نیکولا کوچولو» و «تعطیلات نیکولا کوچولو» ـ را تمام کردم! ((14))

بعد که برگشتم، جلدهای دیگر این مجموعه را هم خریدم و در نوبت مطالعه قرار دادم، از جمله هم‌این «نیکولا کوچولو» که عنوان‌اش را به کل مجموعه داده و اولین کتاب از این سری جذاب به شمار می‌آید.

مجموعه‌ی «نیکولا کوچولو» کار مشترک «رنه گوسینی» و «ژان ژاک سامپه»‌ی فرانسوی‌ست؛ گوسینی نویسنده‌ی داستان‌هاست و سامپه ـ کارتونیست نام‌دار ـ تصویرگر آن‌ها. ((95))

این مجموعه که چاپ آن از سال ۱۹۵۹ آغاز شد به یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین سری کتاب‌های کودکان تبدیل شد و هنوز که هنوز است طرف‌داران پر و پا قرصی دارد و خواننده‌گان بسیاری در سراسر دنیا. ((216))

از نشانه‌های این اقبال دنباله‌دار فیلمی‌ست که در سال ۲۰۰۹ بر اساس آن ساخته شد و میلیون‌ها نفر را به سینماها کشاند. ((86))

«نیکولا کوچولو» در ایران هم دوست‌داران فراوانی دارد. ترجمه‌ی این سری کتاب از ابتدای دهه‌ی شصت ـ توسط «جمشید ارج‌مند،» که آثار طنز ارج‌مندی را در آن سال‌ها به فارسی برگرداند ـ شروع شد و پس از آن هم‌واره ادامه داشت.((86))

مترجمان و ناشران متفاوتی سراغ این کتاب‌ها رفته‌اند اما نشر هرمس کار را جدی‌تر پی گرفت و تاکنون ده جلد آن را با ترجمه‌های خوب و سر و شکل شکیل به بازار فرستاده است. ((25))

استقبال از این کتاب‌ها آن‌قدر زیاد بوده که عموم مجلدات تا ام‌روز حدود ده مرتبه تجدید چاپ شده‌اند.((55))

گفتنی آن‌که این کتاب‌ها با آن‌که عنوان کتاب کودک و نوجوان را د‌ارند اما لذت‌بردن از آن‌ها محدودیت سنی ندارد و از خیلی کتاب‌های مربوط به بزرگ‌سالان خواندنی‌ترند! تالارگفتمان 2

حسن مجموعه به این است که داستان‌ها پیش‌نیاز هم نیستند و مطالعه‌ی سری را می‌توان از هر کدام از کتاب‌ها آغاز کرد، بدون آن‌که سردرگم شد یا از لذت کشف داستان بازماند.

تالارگفتمان 3تازه، هر جلد هم از چندین داستان تشکیل شده که معمولن به‌صورت اپیزودهای مستقل‌اند و نه دنباله‌دار. بنابراین، حتا خیلی از داستان‌های هر یک از کتاب‌ها جداگانه قابل خواندن‌اند. «نیکولا کوچولو،» که پیش از این هم گفته شد اولین کتاب مجموعه است، از این قاعده مستثنا نیست. تالارگفتمان 3

در «نیکولا کوچولو» نوزده داستان از شیرین‌کاری‌های نیکولا روایت شده، و البته به سبک کل مجموعه از زبان خود این پسربچه‌ی بازی‌گوش. تالارگفتمان 5

خلاقیت نویسنده‌ی کتاب در آفرینش تعداد زیادی روی‌داد و حادثه‌ی طنزآمیز، بدون آن‌که به ورطه‌ی تکرار یا ابتذال بغلطد، واقعن تحسین‌برانگیز است. ((46))((221))

نیکولا و دوستان و هم‌کلاسی‌های پر جنب و جوش و شیطان‌اش، که هر کدام یک ویژه‌گی خاص و البته بامزه دارند، با هم‌دستی هم آن‌چون‌آن دردسرهایی را در مدرسه رقم می‌زنند که بازرسی که برای سرکشی آمده به معلم‌شان این‌طور می‌گوید: «خانم، خدا به فریادتان برسد. من هیچ‌وقت به اندازه‌ی ام‌روز متوجه نشده بودم که چه شغل مقدسی داریم!»((113))((227))

و عقیده‌ی مدیر مدرسه هم این است: «سال‌هاست در آموزش و پرورش خدمت می‌کنم و تاکنون کلاسی به این بازی‌گوشی ندیده‌ام.» ((215))

چون‌این است که همیشه این کلاس را از اجرای مراسم گروهی معاف می‌کنند و به دلیل بی‌نظمی و شیطنت‌های‌ غیر قابل کنترل‌شان حتا گاهی آن‌ها را در گوشه‌ای از مدرسه پنهان می‌کنند تا پیش مهمانان باعث آب‌روریزی نشوند! ((42))

البته ماجرا فقط به مدرسه ختم نمی‌شود؛ نیکولا و دوستان‌اش تخصص‌های شایان توجهی هم در ذله‌‌ کردن پدر و مادرهای‌شان دارند! مجموع اتفاقاتی که این بچه‌های بامزه در خانه و مدرسه رقم می‌زنند((74))

آن‌قدر جالب توجه است که سرتاسر کتاب را با روی گشاده و توجه کامل خواهید خواند و شک نکنید که در هنگام مطالعه‌ی هر جلد دست کم چند بار به قهقهه می‌افتید. ((42))

«نیکولا کوچولو» یکی از متنوع‌ترین و خنده‌دارترین مجلدات این سری‌ست و روی‌دادهایی را روایت می‌کند که بعضی‌ها را تا مدت‌ها در خاطر خواهید داشت.((212))

پس اگر هنوز با مجموعه‌ی «نیکولا کوچولو» آشنا نشده‌اید، درنگ نکنید و سراغ دنیای رنگارنگ و دوست‌داشتنی‌اش بروید. ((48))((48))((48))((48))((48))

منبع :

کتابلاگ


   
reyhane-ramooz، tars15 و the-ship واکنش نشان دادند
نقل‌قول
tars15
(@tars15)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 387
 

بله منم چند جلد ازش خوندم با اینکه شاید کودکانه به نظر برسه اما کتاب فوق العادیه گوسینی بعد از هرژه معروف ترین کسیه که کمیک درست می کرد


   
پاسخنقل‌قول
abramz720
(@abramz720)
Noble Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 869
شروع کننده موضوع  

حرف شما متین و درسته.

اما توی همه جای اینترنت نوشته که معروف ترین کمیک نویس استن لی هست.

شاید گوسینی بعد و یا چند شمارهعقب تر از اون باشه.

من میرم توی اینترنت تحقیق می کنم و جوابش رو میام اینجا میزارم.((25))


   
پاسخنقل‌قول
tars15
(@tars15)
Honorable Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 387
 

بله بپرسید اما به نظرم هرژه است که آثارش شهرت جهانی افتند سعی می کنم تمام کتابای تن تن رو بزارم


   
پاسخنقل‌قول
reyhane.ramooz
(@reyhane-ramooz)
Noble Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 1143
 

به نظرتون یکم کودکانه نیست؟

خب شاید بعضیا خوششون بیاد و من نه


   
پاسخنقل‌قول
اشتراک: