Header Background day #11
آگاه‌سازی‌ها
پاک‌کردن همه

تقلید

1 ارسال‌
1 کاربران
1 Reactions
507 نمایش‌
رضا
(@avenjer)
Noble Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 1242
شروع کننده موضوع  

سلام

از اونجایی که ما در یک کشور و جامعه اسلامی زندگی میکنیم پس باید اطلاعات کافی در باره دین اسلام داشته باشیم و یکی از اولین موضوعاتی که یک فرد مسلمان باهاش مواجه میشه موضوع تقلیده پس به طور مختصر در باره تقلید توضیحاتی میدم.

مکلّف

به فرد عاقل و بالغی که نسبت به احکام وظیفه دارد و نسبت به اعمالش مسوول است مکلّف می گویند.

بالغ
به جوانی گفته می شود که به سن بلوغ( پسرها پایان پانزده سال قمری، دخترها پایان نه سال قمری) رسیده باشد و یا نشانه های بلوغ در او ظاهر شود.

معنی تقلید
تقلید در اصل به معنی پیروی و دنباله‌روی است و در شریعت اسلامی به معنی اجرای حکمی است که مرجع تقلید بیان می‌کند. عموماً گفته می‌شود تقلید در اصول دین جایز نیست و باید با تحقیق به آنها رسید، ولی در احکام اغلب اوقات باید از شخص متخصص که به او مجتهد جامع‌الشرایط یا مرجع تقلید می‌گویند تقلید نمود. البته در تعیین حوزه لزوم تقلید، اختلاف نظر وجود دارد.
مرجع تقلید
مرجع تقلید در مذهب فقهی امامیه به مجتهد جامع الشرایطی گفته می‌شود که توضیح المسائل (رساله عملیه) یا کتاب استفتائات داشته باشد و دارای پیروانی باشد که در فروع دین و احکام فقهی اسلامی از وی پیروی کنند.
*انسان در انتخاب مرجع تقلید مستقل است و تابع دیگران نمی‌باشد.

شرایط انتخاب مرجع تقلید
1. عادل باشد
2. زنده باشد

3. مرد باشد
4. بالغ باشد
5. شیعه دوازده امامی باشد
6. اَعلَم باشد( از نظر مکلّف از سایر مراجع داناتر باشد)
تعدادی از مراجع تقلید کنونی
لطف‌الله صافی گلپایگانی، حسین وحید خراسانی، حسین نوری همدانی، ناصر مکارم شیرازی، عبدالله جوادی آملی، سید علی خامنه‌ای و ... .

پ.ن: این تایپیک رو برای کسانی زدم که ممکنه به هر دلیلی اطلاعات کافی رو در این مورد نداشته باشن.( البته بعیده کسی این چیزا رو ندونه ولی خب کار که از محکم کاری عیب نمیکنه)((73))


   
sheyton-divane واکنش نشان داد
نقل‌قول
اشتراک: