Header Background day #27
آگاه‌سازی‌ها
پاک‌کردن همه

آیا خون آشام ها واقعا وجود دارند؟

2 ارسال‌
2 کاربران
3 Reactions
1,536 نمایش‌
حسین
(@hossein-72)
Noble Member
عضو شده: 5 سال قبل
ارسال‌: 760
شروع کننده موضوع  
.:: خون آشام ::.
.:: Vampire ::.

تالارگفتمان 1

آیا خون آشام ها واقعا وجود دارند؟
قبل از هر چیزی به این مسئله توجه داشته باشید که هدف ما در این نوشته ها قضاوت نیست و ما قضاوت در مورد درستی و یا غلطی این مفهوم رایج(خون آشام)]را بر عهده خوانندگان عزیز می گذاریم.امید است که مطالب مورد استفاده کاربران اینترنتی قرار بگیرد.
نکته ای که باید شما خوانندگان عزیز به آن توجه داشته باشید این است که در فرهنگ ایرانی هیچ گونه صحبتی از آشامیدن خون و یا موجوداتی به نام خون آشام به میان نیامده است و شاید این به دلیل حرمتی است که فرهنگ ایرانی برای انسان قائل بوده است و رسومی که در فرهنگ های دیگر به راحتی انجام می شده اند در فرهنگ ما حرمت خاصی داشته اند . مانند نوشیدن خون ،قربانی کردن فرزند و یا انسان و .... و به دلیل همین محدودیت ها مطالب فارسی از نظر محتوایی بسیار کم به آن پرداخته اند . از طرف دیگر چون در فرهنگ ما تاکنون تحقیقی در این مورد صورت نگرفته و نویسندگان و کارگردانان ایرانی به آن توجهی نداشته اند نمی توانیم در فرهنگ خودمان دنبال چنین مضامینی باشیم.درسلسله مطالبی که از این به بعد برای شما عزیزان بر روی سایت قرار میگیرد بیشتر از تحقیقات و مطالب غربی که خود پدید آورنده این مفاهیم بوده اند استفاده شده است.البته لازم به ذکر است که به تازگی جنبشی در میان دوست داران رمان و .. ایجاد شده که آن ها را ترغیب به استفاده از این موجودات در داستان هایشان کرده است .ولی با تمام این تفاسیر هنوز جای خالی تحقیقات جامع بر روی این مطالب در فرهنگ ایرانی احساس می شود.

منشا تفکرات خون آشامی
منشا این تفکرات را می توانیم فرهنگ های غربی و بالاخص تفکرات قرون وسطی بدانیم .دوره ای که در آن خفقان بر فرهنگ اروپا مستولی شده بود و هر جا اتفاقی می افتاد مردم به دنبال جادوگر و موجودات ماورالطبیعه میگشتند. نقطه قوت بحث خون آشام ها شاید سه شهر رومانی، کارپات و ترانسیلوانیا باشد.
هر چه به امروزه نزدیک تر می شویم می بیینیم که داستان ها،فیلم ها ، سریال ها و انیمشن های بیشتری در مورد این موجود ساخته می شود . شاید به جرات بتوانیم بگوییم که تصویری که اکثر ما در مورد خون آشام داریم بازتابی است از ساخته های هالیوود ( فیلم ها و انیمیشن ها) و رمان ها و نوشته های نویسندگان مشهور غربی.
قصرهای تاریک و نمور ، تابوت های اشرافی ،سردابه های تاریک و قرون وسطی همگی تصاویری هستند که در ذهن ما همگام با خون آشام ها رشد پیدا کرده است .در گذشته انسان ها از خون آشام و موجوداتی با خصوصیات خون آشامی واهمه داشتند ولی در طول زمان هر چه به جلو پیش می آییم چون نویسندگان جذابیتی خاص در وجود این موجودات آفریده اند حضورشان قوی تر شده و امروز تا حدی این القاهای ذهنی قوی شده که مردم برای حضور خون آشام در میان خود سهمی قائل هستند و ترس گذشته وجود ندارد.

برای درک بهتر داستان خون آشام ها توضیح مواردی مهم به نظر میاید. این توضیحات شما را برای نتیجه گیری بهتر کمک می کنند .

خفاش ومپایر:
خفاش ها تنها گونه ای از پستانداران هستند که قادر به پرواز کردن هستند . ومپایر بت (vampire bat ) گونه ای از خفاش ها هستند که تنها روش تغذیه آن ها استفاده از خون است. این خفاش ها در تمام طول روز به صورت اویزان از سقف در نقاط بسیار تاریک می خوابند. انها به صورت کلونی زندگی میکنند و هر کلونی شامل 100 ومپایر می باشد(کلونی هایی با جمعیت هزار ومپایر نیز مشاهده شده اند). 100 ومپایر قادر هستند که خون 25 گاو را بمکند.ومپایر ها در تاریک ترین ساعت شب از کلونی خود بیرون می ایند و به شکار می پردازند. بیشتر از خون گاوها و اسب هایی که خوابیده اند در حاال استراحت می باشند استفاده میکنند.یک ومپایر ممکن است به مدت 30دقیقه در حال خوردن خون باشد.این خفاش ها دندان های کمی دارند و این به دلیل رژیم غذایی خاص ان ها می باشد. ومپایر ها خون را نمی مکند بلکه قسمتی از پشت گوش و یا گردن موجودات را زخم میکنن و خون را از روی آن لیس میزنند. در بزاق دهان این خفاش ها انزیم هایی وجود دارد که مانع بند امدن خون و احساس درد در موجود می شود.حمله به انسان توسط ومپایر بسیار کم گزارش شده است.


تالارگفتمان 2


پورفیریا:
پورفیریا ها دسته ای از ناهنجاری های ژنتیکی هستند که بر اثر تولید غیرعادی رنگدانه های هموگلوبین موسوم به هِم به وجود می آیند. این بیماری اصولا سیستم عصبی و پوست را تحت تأثیر قرار می دهد.
شیمیدانی بنام دیوید دالفین در سال 1985، این ایده را مطرح کرد که خون آشام های اسطوره ای احتمالا مردمی بوده اند که از پورفیریا رنج می برده اند. او برای اثبات نظر خود حساسیت فوق العاده این بیماران به نور را مطرح کرد. قرار گرفتن در معرض نور می تواند سبب علائمی مانند سوختن پوست و بدشکلی هایی مثل جای زخم، چروکیدگی و افتادگی بینی و انگشتان و همچنین فشردگی لب ها و لثه ها به حدی که دندان ها مثل نیش به نظر آیند، شود.
کسانی که از این بیماری رنج می برند ممکن است برای پرهیز از آفتاب، تنها بعد از تاریکی هوا از خانه بیرون روند و یا پنجره ها را با پرده هایی ضخیم بپوشانند تا جلوی نور را بگیرند. از این گذشته صدها سال پیش، ممکن بود قربانیان این بیماری سعی کنند خود را با نوشیدن خون خوددرمانی کنند، و یا از سیر که آن را نوعی گیاه درمانی برای علاج بیماری می پنداشتند استفاده کنند، در حالیکه این کار، تنها علائم این بیماری را بدتر می کرد. پروفیریاها تشکیل شده از حداقل 8 دسته بیماری متفاوت هستند که دلیل بروز همه آنها ناهنجاریهایی در تولید رنگدانه هموگلوبین است. هِم، بخشی از هموگلوبین است که توانایی حمل اکسیژن در خون را دارد. این یک مولکول پورفیرین است که حامل آهن بوده و سبب سرخی رنگ خون می باشد. به علاوه کار آن در کبد تجزیه مواد شیمیاییست تا بتوانند دفع شوند. پورفیریاها بیماریهای مزمنی هستند که علائم آنها ممکن است ظاهر یا ناپدید شوند.

هِم، طی عملیات متابولیسمی 8 مرحله ای در مغز استخوان و کبد تولید می شود. همچنان که تولید هِم در طی مکانیسم شیمیایی اش صورت می پذیرد، آنزیمی متفاوت هر مرحله را کنترل می کند. آنزیمها، پروتئین هایی هستند که به فعل و انفعالات شیمیایی مختلف در بدن کمک می کنند. اگر هر یک از این آنزیم ها غایب باشند مسیر متوقف می شود، پیش ساز هِم تا همان حد اندوخته شده و تولید هِم از آن نقطه به بعد متوقف می شود. اصولا 8 نوع از این بیماری وجود دارد که هر کدام بر اثر نقص یک آنزیم هِم ناکامل در یکی از مراحل فرایند شیمیایی است.

علائم پورفیریا :
در بعضی از انواع این بیماری، احتمال دردهای شکمی و گرفتگی وجود دارد. حساسیت به نور منجر به ایجاد جوش و مشکلاتی در سیستم عصبی می گردد. حتی ممکن است بیمار دردهای عضلانی، ضعف یا فلج ناشی از ضایعه عصبی در دستان، پاها یا کمر و گاهی اوقات تغییرات شخصیتی را تجربه کند.
حملات حاد می تواند به عدم تعادل الکترولیت، فشار خون پایین و شوک بینجامد. این قبیل حملات معمولا غیر منتظره و همراه با درد شکم، تهوع و یبوست است. قرار گرفتن در معرض نور با درد، تاول و سرخی پوست و تورم همراه است. تاول ها به کندی بهبود یافته و احتمال به جا ماندن رد زخم، تغییر در رنگ پوست و از شکل افتادگی نیز وجود دارد.
واژه های پورفیرین و پورفیریا از کلمه یونانی پورفیروس به معنی بنفش، ریشه گرفته اند. بعد از یک حمله حاد، ادرار ممکن است به دلیل ساخته شدن پورفیرین اضافی که دفع می شوند به رنگ قهوه ای یا قرمز در بیاید.

خصوصیت خون آشام ها:
موجوداتی که زندگی آن ها محدود به تاریکی شب می باشد و شب هنگام از قبر ها (تابوت ها ) بیرون می آیند.(البته امروزه در سریال ها و کتاب ها کمی متمدن تر شده اند و در میان مردم و در خانه های شیک زندگی میکنند.)
نور خورشید آن ها را از بین می برد و به همین دلیل محکوم به زندگی در تاریکی شده اند.
موجوداتی که زمانی انسان بوده اند ولی با تغییراتی تبدیل به موجودی مقاوم گشته اند .
برای بقا نیاز با آشامیدن خون انسان دارند.
تصویر آن ها در آینه ها بازتابی ندارد .
از سیر نفرت دارند.
اصابت گلوله (که از صلیب اب شده ساخته شده است ) به قلب یک خون آشام را از بین می برد.
برای کشتن آن ها باید چوبی نوک تیز را در قلبشان فرو کرد
موجوداتی که می توانند به خفاش تبدیل شوند .
کلاغ و مه از حضور آن ها خبر می دهد.
در مسیحیت و قرون وسطی چون اعتقاد داشتند که خون آشام توسط شیطان تسخیر شده اند معتقد بودند که آب مقدس( یک آب است که توسط یک کشیش مقدس می‌شود تا برای غسل تعمید و مقدس سازی مکان‌ها به جهت دورسازی شیطان استفاده شود) آنها را از بین می برد.
بریدن سر و به چهار میخ کشیدن هم از روش های دیگر نابود کردن خون آشام ها محسوب می شود.
با توجه به مطالبی که ذکر شد قضاوت با شماست که ایا خون آشام ها وجود دارند و یا خیر؟!
اگر مطلبی هم داشتید که مطلب را کامل تر میکنه برای ما ارسال کنید تا مطلب را کامل تر کنیم .

منبع : زندگی پیشتاز

   
wizard girl and Anobis reacted
نقل‌قول
wizard girl
(@wizard-girl)
Noble Member
عضو شده: 6 سال قبل
ارسال‌: 607
 

خوب فک کنم ماهاهم یجورایی خون اشام باشیم
میگین نه؟؟؟؟؟؟؟
عجبا!!!!!!!!!!!!!!!!
وقتی دستتون زخمی میشه مگه نمیزارین تو دهنتون؟
دیدین
پس ما هم خوناشامیم اما نه از نوع معتادش :دی

ممنون از مطالب خوبت حسین جان


   
حسین reacted
پاسخنقل‌قول
اشتراک: